La guia definitiva per a comprar una càmera de fotos al 2024: nou models perfectes per a aficionats a la fotografia

La senzillesa d'ús, el disseny, la connectivitat o la relació qualitat-preu són aspectes a tenir en compte

FotoK, botiga de Barcelona especialitzada en fotografia, vídeo i il·luminació per a aficionats i professionals recomana opcions per a amateurs

La Canon EOS R50 és perfecta per als creadors de contingut

La Canon EOS R50 és perfecta per als creadors de contingut / cedida

6
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Els pròxims dos mesos, els ‘feeds’ d'Instagram s'ompliran d'instantànies preses en alguna destinació de somni. I és que l'estiu és, sense cap dubte, el millor moment per a explotar l'afició per la fotografia. En aquesta època de l'any, sobretot durant les vacances, es descobreixen racons plens de màgia que val la pena immortalitzar. I, si en comptes de fer-ho amb la càmera de ‘l’smartphone’ que tothom porta en la butxaca, es fa amb una càmera de fotos, el resultat pot quedar increïble.

Els aficionats a la fotografia sempre es pregunten quina càmera han de comprar per a iniciar-se. I no fa falta convertir-se en un expert en fotografia per a capturar imatges de qualitat, ja que en el mercat existeixen càmeres de fotografia que destaquen per la seva facilitat d'ús, rendiment i relació qualitat-preu.

Quines característiques ha de tenir una càmera de fotos?

“Les característiques que hauria de tenir una càmera de fotos per a persones aficionades abasten des de l'ergonomia i el disseny, passant per la connectivitat i les funcions intel·ligents, fins a l'autonomia i durabilitat, oferint així un equilibri entre facilitat d'ús, qualitat d'imatge i funcionalitat avançada”, assegura Fran Palmero, tècnic especialista de FotoK, botiga situada en el centre de Barcelona que està especialitzada en fotografia, vídeo i il·luminació per a aficionats i professionals.

  1. Senzillesa d'ús: Una interfície intuïtiva i menús fàcils de navegar són essencials perquè l'usuari pugui concentrar-se en la fotografia sense haver de dominar funcions complexes. Cap usuari desitja dedicar-li molt temps a aprendre complicats menús.

  2. Qualitat d'imatge: Encara que no es necessita una càmera professional, és important que es puguin obtenir imatges nítides, amb un bon nivell de detall i colors fidels a la realitat, sense importar que la disciplina fotogràfica sigui retrat, paisatge o qualsevol altre. Alguns aspectes essencials a tenir en compte serien una bona resolució de sensor, un bon processador d'imatge i opcions de control sobre l'exposició i el balanç de blancs.

  3. Ergonomia i disseny: Les càmeres per a aficionats a la fotografia també han de destacar per la seva ergonomia i disseny. Els usuaris valoren que la càmera se senti còmoda i natural a la mà, amb una empunyadura agradable al tacte i controls ben distribuïts i accessibles. A més, un pes i grandària fàcils de moure, sense ser massa pesades o voluminoses, són importants perquè puguin portar-les amb si sense problemes. Per descomptat, també és important que sigui un disseny modern i atractiu.

  4. Versatilitat: Una càmera versàtil que s'adapti a diferents situacions: des de fotografia de paisatges, fins a retrats. Aquest factor dona més llibertat creativa per a treure-li el màxim partit a múltiples escenaris. Tot això s'aconsegueix amb les diferents opcions de les quals disposen les càmeres de fotos actuals (modes, un ràpid sistema d'enfocament automàtic, perfils d'imatge que donen a les fotos un estil personal…)

  5. Relació qualitat-preu: Com a amateur, és important trobar un equilibri entre el pressupost i les prestacions de la càmera, sense haver de pagar per funcions que no es vagin a utilitzar. En el cas de tenir un pressupost limitat és important trobar càmeres que ofereixin un bon rendiment, invertint d'acord amb el resultat que es desitja aconseguir.

  6. Funcions de connectivitat ràpida: Les funcions de connectivitat i les opcions intel·ligents són un altre factor important. “Els aficionats aprecien la connectivitat sense fil, ja sigui via Wi-Fi o Bluetooth, que els permet transferir fàcilment les fotos als seus dispositius mòbils o al núvol”, explica Palmero. Així mateix, valoren tenir aplicacions mòbils o programari d'edició integrats que facilitin el processament i edició de les seves imatges. Opcions com el control remot o el control des de dispositius externs també són característiques molt útils. Finalment, funcions d'ajuda a l'usuari, com a modes guiats o de reconeixement d'escenes, simplifiquen el procés fotogràfic.

  7. Autonomia i durabilitat: Finalment, l'autonomia i durabilitat de la càmera són aspectes fonamentals per als aficionats. Busquen bateries de gran capacitat i una autonomia prolongada que els permetin realitzar sessions fotogràfiques sense haver de preocupar-se per recàrregues. De la mateixa manera, es valora una construcció robusta i resistent als cops, la pols o les condicions climàtiques adverses, per a acompanyar als fotògrafs en les seves activitats sense fallades.

  8. Garantia i suport tècnic: La garantia i el suport tècnic de confiança de la marca també generen tranquil·litat a l'hora d'adquirir una càmera. També és important l'assessorament tant a l'hora de la compra com en la postvenda per part dels tècnics integrants dels comerços especialitzats en fotografia.

Nou càmeres per a aficionats a la fotografia

Des de FotoK recomanen nou càmeres que compleixen amb totes aquestes característiques i que són perfectes per a persones aficionades a la fotografia.

Sony A6100

El seu cos petit i lleuger, fan ideal la Sony A6100 per a fotògrafs de viatge que valoren la mobilitat i volen una càmera amb una excel·lent qualitat d'imatge que proporcionin uns resultats professionals.

Sony A6100 /

cedida

Sony A7CII

La Sony A7CII és perfecta per a tot aquell fotògraf que desitgi totes les característiques d'una càmera amb sensor ‘full frame’ en una grandària molt reduïda. Ideal per a fotògrafs de carrer pel seu sistema d'enfocament automàtic ràpid i precís, amb 693 punts de detecció de fase. Connectivitat ràpida i precisa amb el teu dispositiu mòbil i prestacions de vídeo extraordinàries, permetent una qualitat de gravació a 4k i 30p.

Sony A7CII /

cedida

Canon EOS R8

La Canon EOS R8 és una càmera amb sensor ‘full frame’, cosa que millora l'estètica en les fotografies de retrat, permetent que el desenfocament del fons sigui més marcat i el resultat en aquesta mena de fotografia sigui espectacular.

Canon EOS R8 /

cedida

Canon EOS R50

La Canon EOS R50 és perfecta per a creadors de contingut que busquen pujar un esglaó de qualitat, passant d'un telèfon intel·ligent a una cambra ‘mirrorless’. És una càmera lleugera i compacta que permetrà capturar imatges i vídeos d'una gran qualitat.

Canon EOS R50 /

cedida

Fujifilm Xt50

La Fujifilm Xt50 és una càmera perfecta per al fotògraf de carrer, que busca la qualitat d'imatge en un cos lleuger i portàtil, sense cridar massa l'atenció.

A més té aquest aspecte vintage que et fa retrocedir als temps dels fotògrafs clàssics.

Fujifilm X T50 /

cedida

Nikon Z5

Si es busca una càmera “tot terreny” que, alhora, ofereixi tota la qualitat d'un sensor ‘full frame’, tant en foto com en vídeo, la Nikon Z5 és la càmera perfecta.

Nikon Z5 /

cedida

Nikon Zfc

Aquesta joia de Nikon combina una estètica “retro” amb unes prestacions tecnològiques avançades al seu temps i un preu molt competitiu. Ideal per a l'ús del dia a dia, per a tots aquells que vulguin fer el salt del mòbil a una càmera professional de pes lleuger i una ergonomia excel·lent.

Nikon Z fc /

cedida

Lumix S5II

Gràcies al seu enfocament automàtic per detecció de fase híbrida, una primícia en les càmeres Lumix, la Lumix S5II proporciona la rapidesa necessària per a immortalitzar els moviments més veloços en una imatge.

Lumix S5II /

cedida

OM System OM5

La OM System OM5 és perfecta per al viatger incansable, la seva portabilitat (pots portar tot l'equip en una petita bossa fotogràfica) i la seva qualitat, fan d'aquesta càmera l’aliada perfecte per a captar les millors imatges durant un viatge.

OM System OM5 /

cedida

On comprar aquestes càmeres de fotos a Barcelona?

Pots comprar aquestes càmeres a FotoK, botiga especialitzada al centre de Barcelona