Treu fotos per emmarcar aquestes vacances: aquestes són les millors càmeres i objectius

La qualitat de la imatge, la bateria i l'emmagatzematge són algunes de les característiques que destaquen

Foto K, botiga situada a Barcelona especialitzada en fotografia, vídeo i il·luminació per a aficionats i professionals, té productes molt interessants

Tamron 18-300mm

Tamron 18-300mm / cedida

6
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Per a molts ja han arribat i per a uns altres estan a les portes. Les vacances d'estiu són el moment de l'any per a desconnectar de la rutina diària i gaudir d'experiències úniques al costat de la família, la parella o els amics. Es descobreixen llocs meravellosos, ja sigui a Espanya o en la resta del món. I, pels amants de la fotografia, sense cap mena de dubte, es tracta de la millor ocasió per a desfermar la seva passió.

L'elecció de la càmera de fotos més adequada pot marcar la diferència entre unes imatges impressionants i uns records borrosos. Tot i així, cada càmera és un món i cada persona té unes necessitats molt diferents. Per aquest motiu cal tenir en compte diferents factors abans de triar la millor cambra per a les vacances.

Les característiques de la càmera de fotos perfecta

Grandària i portabilitat

“Quan estàs de viatge, la practicitat i la lleugeresa de la càmera són aspectes importants. Necessitaràs portar-la amb tu sense que es converteixi en una càrrega”, assegura Fran Palmero, tècnic de FotoK, botiga de Barcelona especialitzada en fotografia, vídeo i il·luminació per a aficionats i professionals.

Les càmeres compactes són una opció excel·lent i ofereixen un bon equilibri entre qualitat d'imatge i facilitat de transport. Actualment destaquen models amb sensor de 1” amb una major definició i una captura a sensibilitats més altes com per exemple la Sony ZV1 II.

Sony ZV1 II /

cedida

Una altra alternativa és la Sony A7C, una càmera d'objectius intercanviables dissenyada específicament per a ‘vlogging’ i fotografia de viatge. Amb un pes molt lleuger i unes dimensions molt reduïdes, és fàcil de guardar en qualsevol bossa o motxilla. A més, disposa de característiques avançades de captura de vídeo i de seguiment d'objectes i persones perquè totes les teves fotos i els teus vídeos estiguin correctament enfocats, per molt complicada que sigui la situació en la qual estiguis.

Sony A7C /

cedida

Qualitat d'imatge

“La qualitat de les fotografies és crucial. Cerca una càmera que ofereixi imatges nítides, amb un ampli rang dinàmic i un bon acompliment en condicions de poca llum”, apunta el tècnic de FotoK.

En aquest sentit, la Ricoh GR III és una opció compacta i potent. Amb un sensor APS-C de 24 megapíxels i un objectiu de gran angular de 28 mm, aquesta càmera produeix imatges d'alta qualitat, fins i tot en entorns desafiadors. A més, té característiques avançades com la estabilització d'imatge i el mode RAW, cosa que permet capturar fotos excepcionals durant els viatges.

Ricoh GR III /

cedida

Enfocament automàtic

Una altra característica important per triar una càmera de fotos és tenir en compte tecnologies avançades de detecció de rostres i seguiment de l'objectiu. “Un sistema d'enfocament automàtic precís i ràpid és fonamental, sobretot en fotografies de subjectes en moviment com a persones o animals”, explica Palmero.

La Canon EOS R50, a més de ser una càmera compacta i tot terreny que ofereix fotos i vídeos de resultats sorprenents, és perfecta per als creadors de contingut que no volen perdre detall, el seu sistema d'enfocament detecta i segueix al subjecte de manera instintiva gràcies a Dual Píxel CMOS Acte Focus II.

Canon EOS R50 White /

cedida

Objectius intercanviables

Triar una càmera amb objectius intercanviables és una opció més versàtil i amb majors possibilitats creatives. Podràs utilitzar des d'un gran angular per a escenes àmplies fins a teleobjectius per a capturar amb detall elements més allunyats, passant per objectius macro, de retrat i zoom.

Des de Foto K recomanen una de les focals més polivalents per a qualsevol situació donat el seu rang: el Tamron 18-300mm, un objectiu tot terreny disponible per a diversos models de càmeres.

 

Obertura del diafragma

L'obertura del diafragma (número f) et permetrà controlar la profunditat de camp de les teves fotografies. En aquest sentit, des de la botiga de fotografia situada en el centre de Barcelona recomanen triar un amb obertura àmplia (f/2.8 o més) per a aconseguir fons desenfocats i ressaltar el subjecte principal.

“Si, a més, tries un teleobjectiu, et permetrà captar retrats quotidians sense necessitat d'acostar-te als subjectes i poder captar així l'essència del moment”, apunta Palmero. Totes aquestes característiques són presents en l'objectiu Sigma 70-200mm f2.8, ho trobaràs gairebé per a qualsevol marca de càmares.

Sigma 70-200mm /

cedida

Funcions avançades

“Característiques com les ràfegues, exposició ‘bracketing’, mode HDR, connexió Wifi i Bluetooth, i controls manuals avançats, et donaran major control creatiu sobre les teves fotografies”, explica el tècnic de FotoK. Càmeres d'última generació com la Fujifilm X-S20 ja ho tenen. Estan preparades per a ser àgils a l'hora de compartir la informació amb els dispositius mòbils i tenir les imatges llestes per a compartir en xarxes socials en un tres i no res.

Fujifilm XS20 /

cedida

Bateria i autonomia

No hi ha res pitjor que estar visitant el centre de París, plantar-se davant de Notre Dame i adonar-se que no queda bateria en la càmera. “Verifica la durada de la bateria de la càmera, especialment si tens planejat utilitzar-la intensivament durant els teus viatges. En aquest sentit, considera també la possibilitat d'adquirir bateries addicionals o un carregador portàtil”, apunta l'expert.

Visor electrònic (EVF)

 Un visor electrònic d'alta resolució i bona grandària ajuda a composar fotografies amb precisió, especialment en condicions de molta llum o quan s'està treballant a l'aire lliure. “Amb la tecnologia de les actuals càmeres sense mirall podràs observar el resultat final de les teves fotos des del visor abans fins i tot de realitzar-la, és per això que la importància del visor és crucial”, expliquen des de FotoK.

La Nikon Z6 III porta això a un nivell superior, el seu visor electrònic és el més lluminós de la seva gamma d'aquesta manera permet percebre els detalls del subjecte fotografiat fins i tot sota la llum directa del sol. La resolució d'aquest és de 5.760.000 punts i la seva tecnologia permet una aproximació al color real que et deixarà amb la boca oberta.

Nikon Z6 III /

cedida

Capacitat d'emmagatzematge

També s’ha de tenir en compte la capacitat d'emmagatzematge. Així com seria problemàtic quedar-se sense bateria, també ho seria no poder capturar imatges i esborrar unes altres. En aquest sentit, cal assegurar-se sempre que la càmera tingui ranures per a targetes de memòria d'alta capacitat, preferiblement de tipus SD o CFExpress que permetin emmagatzemar una gran quantitat de fotos i vídeos sense haver de canviar les targetes amb freqüència.

“S'ha de tenir en compte que les càmeres d'avui dia són tan avançades tecnològicament que necessiten sistemes d'emmagatzematge molt potents per a poder exercir les seves funcions d'una manera efectiva. És important assegurar-se de tenir les targetes més ràpides i potents per a aconseguir el millor rendiment si graves en format 4k o dispares ràfegues ràpides i contínues”, assegura el tècnic de FotoK.

Garantia i suport tècnic

Finalment, i no menys important, és fonamental triar una marca de càmeres que ofereixi una bona garantia i un servei de postvenda eficient en cas de necessitar reparacions o manteniment durant o després del període de garantia.

On comprar una càmera de fotos a Barcelona?

Tots aquests models de càmeres de fotos i accessoris estan disponibles a la botiga de FotoK en el centre de Barcelona.