Entrevista al cuiner

Isma Prados: "Les coses s'aprenen fent-les i no només veient com es fan"

La Sexta 2 ha fitxat el xef per reemplaçar Eva Arguiñano al capdavant del renovat espai 'Hoy cocinas tú'

El conegut cuiner català parla del seu programa en el suplement 'Idees+Teletodo'

La segona cadena de La Sexta estrena una nova etapa del programa ’Hoy cocinas tú’, amb el popular cuiner català Ismael Prados al capdavant de l’espai que presentava Eva Arguiñano. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / Barcelona

Ja fa la barbaritat de set anys, la cadena autonòmica catalana, TV-3,la nostra, va descobrir un nou, jove i jovial xef anomenat Isma Prados. Era el 2004 i el programa es deia Cuina x solters. El cuiner va confirmar la seva simpatia i desimboltura als fogons amb un posterior espai,La cuina de l'Isma.

Ara, després d'un breu parèntesi davant de les càmeres, La Sexta 2 l'ha fitxat per reemplaçarEva Arguiñano al capdavant d'un renovatHoy cocinas tú, que Prados presentarà de dilluns a diumenge, al migdia. I és que Eva ja comença el seu propi programa a Nova, la segona cadena d'Antena 3 TV,Cocina con sentimiento. Encara que els canals són diferents, la productora responsable dels dos espais és la mateixa: Bainet, la deKarlos Arguiñano. Tot queda a casa. Rico, rico. 

En una entrevista que avui publica el suplementIdees+Teletodo, la revista dels dissabte d'EL PERIÓDICO, el cuiner català explica quines novetats aporta a l'espai i què suposa ser el substitut de la germana del popular xef basc. Aquestes són algunes de les seves respostes.

I+T: ¿El condiciona que sigui un espai heretat d'Eva Arguiñano?

Isma Prados: No, simplement és un relleu. Li poso una metàfora del món dels músics. Si ets un professional d'estudi i et truquen per gravar un disc de blues, per exemple, el teu objectiu és no sortir d'aquest llenguatge, però seràs més personal quan facis el solo. Aquest és el repte.

I+T: L'etapa d'Eva ha sigut llarga...

IP: ¡Han sigut més de 270 programes! I això, avui en dia, a la televisió és moltíssima tela.Hoy cocinas túés una marca absolutament constituïda i, bé, ara començo jo...

I+T: ¿Quina diferència hi ha entre els seus anteriors programes i aquest?

IP: Que planteja una cosa poc habitual avui dia en els programes de cuina per a la tele: hi ha convidats, persones anònimes accedeixen a un plató on hi ha un professional. Això et porta a fer una cuina professional, però sense fer una classe magistral, sinó ensenyant a la gent per empatia. Les coses s'aprenen fent-les i no només veient com es fan.

Notícies relacionades

I+T: ¿Els explica els seus secrets?

IP: D'alguna manera li fas entendre una sèrie de processos en una cuina que finalment seran el secret que tu entenguis com s'elabora un plat. Una partitura no és música en si mateixa, és un llenguatge que s'utilitza per traduir la música a un format escrit i poder-la passar a paper. Una recepta és, en certa manera, com una partitura. Per això jo parlo d'interpretar una recepta, més que executar-la.