format innovador

Jordi Évole traurà suc a les notícies a EL PERIÓDICO

Els usuaris de la web del diari podran votar els set tuits del director de 'Salvados'

El 'Quadern del Diumenge' incorpora l'humorista per donar la seva visió de la setmana

Jordi Évole, director i presentador de ’Salvados’.

Jordi Évole, director i presentador de ’Salvados’. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN
BARCELONA

Jordi Évole, conegut pel seu personatge d'El Follonero als xous d'Andreu Buenafuente i director i presentador de Salvados, l'incisiu espai de La Sexta, debuta demà com a col·laborador d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA en un repàs de les notícies més importants de la setmana d'una forma diferent: mitjançant els 140 caràcters del Twitter i amb l'humor i ironia que el caracteritza. A més, els lectors del diari podran votar quin dels seus tuits els sembla millor.

«La veritat és que no em venia de gust fer un article d'opinió tradicional, però quan la direcció d'EL PERIÓDICO em va proposar aquest format innovador i diferent, vaig pensar que podia ser divertit», confessa.

Twitter és, al mateix temps, una eina i una xarxa social, que permet l'enviament de missatges breus d'un màxim de 140 caràcters, anomenats tweets (piulades i tuits, en català; tuiteos en castellà). Aquestes frases o microentrades es publiquen automàticament a internet de forma cronològica. L'humorista té la sorprenent xifra de gairebé 150.000 seguidors. Els tuits que fa per al diari seran «estrictament originals», assenyala.

Notícies relacionades

UN GRAN INVENT // Évole admet una certa relació d'«amor-odi» amb Twitter, perquè «és un gran invent», però «t'obliga a pensar molt bé què dius. La immediatesa és brutal, més que la ràdio fins i tot, i segons el que diguis pot tenir conseqüències negatives i atraure tota mena d'insults», afegeix.

«Però al diari, el que pretenc és escriure set bons breus humorístics a la setmana», explica. I també fa una reflexió: «En realitat, si bé l'eina és moderna, salvant les distàncies i amb tot respecte pel personatge, intento fer com Perich, aquelles notícies del cinquè canal, però d'una forma més modesta. Seran minivinyetes sense dibuix», admet Évole, que destaca «la punteria dels humoristes gràfics» i expressa la seva admiració per autors com Perich, Ferreres o Chummy Chúmez. A les piulades que Évole publicarà demà, parla de la mort de Bin Laden («i barrejo aquesta notícia amb Jimmy Jump»), del Barça-Madrid, de Joan Pau II i de la campanya electoral: «Potser és la millor setmana per començar. Hi ha tantes notícies, que és fàcil poder triar. La setmana que ve serà més difícíl», riu.