Canvis en l'oferta audiovisual

Cartoon Network s'apaga

El veterà canal de dibuixos deixarà d'emetre a Espanya a finals de mes

Imatge promocional del canal Cartoon Network, amb les seves principals estrelles animades.

Imatge promocional del canal Cartoon Network, amb les seves principals estrelles animades.

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA
BARCELONA

Quasi 20 anys després del seu llançament a Espanya, un dels primers i més prestigiosos canals infantils del món,Cartoon Network, deixarà d'emetre a Espanya el 30 de juny -juntament ambel seu germà menor,Cartoonito-. Segons explica la mateixa televisió, els pròxims mesos llançarà un servei deVOD(televisió sota demanda), «que permetrà que els espectadors disfrutin de les sèries i continguts de Cartoon Network en tota mena de dispositius connectats, com per exempletauletes, telèfons o televisions».

Malgrat la desaparició dels dos canals, les millors produccions de tots dos s'estrenaran en exclusiva a Espanya a través deBoing. La raó és que aquest canal infantil, que emet en obert per la TDT, pertany aMediaseti aTime Warner(propietari de Cartoon Network).

Davant la duplicitat d'una mateixa oferta (Boing i Cartoon Network) i donada l'actual situació econòmica («El mercat audiovisual no passa el seu millor moment», reconeix un portaveu de Cartoon Networks), el canal ha optat per «uncanvi en el model d'explotacióde la marca». Així, Boing es queda amb l'emissió tradicional i Cartoon Network passa a «explorar nous models de comercialització de la marca». Tot un repte, si es té en compte que aquest canvi d'estratègia es dóna només a Espanya, quan actualment emeten una trentena deCartoons Networksarreu del món.

També s'ha de tenir en compte que, segonsKantar Media, Cartoon Network va obtenir el maig passat una quota, en l'àmbit de les televisions de pagament, del 0,7%. Cartoonito, per la seva part, va registrar un 1,1% de quota.

Notícies relacionades

Amb la desaparició de Cartoon Network i Cartoonito, el grup TBS (Turner Broadcasting System) distribuirà a Espanya CNN Internacional, dos canals de cine (TCM i TCM Autor) i un d'entreteniment (TNT), i reforçarà la col·laboració a Boing.

Nascut als EUA el 1992 (amb tot l'arxiu d'animació de Hanna-Barbara), Cartoon Network va començar a emetre a Espanya el 1994, en xarxes de cable, i va saltar a Canal Satélite Digital el 1997. Cartoonito, que està dirigit a nens de 3 a 7 anys, va iniciar les seves emissions el setembre del 2011, en substitució d'un altre canal del grup, Boomerang.