SEGONA TEMPORADA
David triomfa en la final catalana de 'Top chef'
Va derrotar Marc en el concurs d'A-3 amb un menú de sorell i colomí
L a segona edició de Top chef ja té guanyador. David García, el cap de cuina del restaurant To(+), al Palà de Torroella (Bages), es va coronar ahir a la nit vencedor del concurs culinari d'Antena 3 en una final amb gust català, ja que el seu contrincant era Marc Joli, propietari de la Cal Músic Taverna de Figueres. David va convèncer el jurat amb un menú compost de sorell, colomí amb tubercles, cacauet i regalèssia i cítrics amb te matcha, curri i espècies que no només van degustar els jutges habituals del programa, Alberto Chicote, Yayo Daporta i Susi Díaz, sinó que també van valorar set premis nacionals de gastronomia. Entre ells hi havia xefs com Martín Berasategui, Ángel León, Carles Gaig i Andoni Luis Aduriz.
La nit va començar amb sorpreses i retrobaments. I no pas tots agradables. N'hi havia prou veient la cara de Marc quan va entrar al plató Carlos, exconcursant amb qui ha tingut sonades disputes. «Aquesta final serà la bomba», havia dit Alberto Chicote.
CUINERS I CAPS / Els finalistes van haver de demostrar que no només eren els dos millors cuiners del concurs, «sinó també els millors caps d'equip», els va dir Yayo Daporta. Així que els van encarregar que triessin dos excompanys per compartir fogons en la prova que els podia donar la victòria. Però els van haver d'escollir en un tast a cegues, a partir d'un plat que havia de tenir com a ingredient principal el calamar.
«No vull ni Carlos ni Peña al meu equip», es va afanyar a confessar Marc. El sentiment era mutu: «Marc ha estat grotescament desagradable», va assegurar Carlos a càmera parlant del pas del seu arxirival pel talent show. Tots dos van tenir sort. Al final, els elegits van ser Víctor i Inés, per a l'equip de David, i Teresa i Marta, per al de Marc.
Tots sis es van enfrontar en un renovat plató, on van disposar de 120 minuts per elaborar les seves creacions. Marc es va decantar per un tàrtar de gambes amb crema d'espàrrecs, espatlla de conill farcida de prunes de segon i mousse de xocolata, tomàquet i bitxo per postres. La pressió del rellotge va ser la seva pitjor enemiga, i els reiterats ànims dels seus excompanys al seu rival. «Si guanyo, algú es quedarà ben fotut», aventurava.
David va preferir el sorell com a primer plat. «Sempre m'han ensenyat a ser humil i… ¡què hi ha més humil que un sorell!», va dir el concursant, caracteritzat pel seu tremp, aplom i afabilitat.
Notícies relacionades«El primer plat de David m'ha tocat la fibra», va valorar Berasategui en el tast final. Chicote va ser dur amb Marc. «¿Això és un plat per a la final?», li va etzibar, tot i que va ser molt més benèvol amb les postres: «És molt bo», va reconèixer.
El nou guanyador de Top chef es va embutxacar més de 100.000 euros entre diners en efectiu i material de cuina i publicarà el seu propi llibre de receptes. També comptarà a partir d'ara amb la gran projecció que proporciona la televisió.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia