Cancel·lada l'entrevista amb la dona de l'urbà ferit
Rosa García demana a TV-3 que no emeti la seva intervenció en l'espai '.CAT'
Televisió de Catalunya va emetre dissabte passat, pel seu segon canal (El 33) i sense cap promoció especial, Ciutat morta. Però diumenge i dilluns, després de l'espectacular interès que va generar el documental --que es va veure amb cinc minuts censurats--, va passar a ser el tema d'obertura dels TN de TV-3, un seguiment informatiu que es manté avui a .CAT. El programa debat sobre el tràgic enfrontament entre un grup d'okupes i la guàrdia urbana el 2006, que va acabar amb un agent tetraplègic, una jove condemnada que va acabar suïcidant-se (Patricia Heras) i un judici amb moltes ombres. A més del debat amb persones relacionades amb el cas, .CAT va anunciar ahir una entrevista en exclusiva amb Rosa García, la dona de l'agent tetraplègic, Juan José Salas. Però TV-3 va decidir ahir al vespre no emetre-la, a petició de la mateixa García, «per motius familiars».
En la conversa, que ja estava gravada, s'abordava com viu Rosa García i la seva família l'expectació mediàtica que ha generat l'emissió de Ciutat morta, documental que, a més, es va veure censurat: es van retallar uns cinc minuts a causa d'una mesura cautelar del jutjat 25 de Barcelona, que va considerar que algunes imatges i opinions sobre l'excap d'Informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, podrien violar el seu dret a l'honor, a la intimitat i a la mateixa imatge. Però aquestes minuts censurats sí que es podien veure a les xarxes socials: ja corrien de tuit en tuit poques hores abans de l'estrena a El33 de la producció televisiva.
Notícies relacionadesDesprés de l'entrevista cancel·lada amb Rosa García, .CAT tenia previst obrir un debat, que manté, moderat per Oltra, en el qual intervenen representants de les parts implicades per analitzar les repercussions que ha comportat l'emissió de Ciutat morta, i també plantejar els nombrosos dubtes que segueixen planant sobre els fets del 4-F i el posterior procediment judicial.
REOBERTURA DEL CAS
L'Ajuntament de Barcelona ha demanat la reobertura del cas, i el Síndic de Greuges ja ha iniciat la seva pròpia investigació. Però ¿hi ha raons i arguments suficients per reobrir-lo? ¿S'han de tornar a investigar els fets? ¿És necessari revisar els processos judicials? Aquestes són tres de les principals preguntes que hauran de respondre els participants en el debat: Carles Martí, exregidor de Ciutat Vella l'any 2006; Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Xavier Artigas, codirector del documental Ciutat morta; Mariana Huidobro, mare de Rodrigo Lanza, condemnat pel cas 4-F; Jaume Asens, membre de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats; Josep Antoni Rodríguez, magistrat i portaveu de Jutges per la Democràcia; Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB; Vicent Sanchis, periodista, i Marcos González, secretari general del Sindicat d'Agents de la Policia Local.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Es trenca el tabú dels sacerdots enamorats
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"