PROGRAMACIÓ
TVE-1 i La 2 ofereixen 'Seis hermanas'
María Castro i la filla petita de Serrat protagonitzen el nou serial
Gairebé dos anys després del fiasco de Gran reserva: el origen, TVE-1 torna a encomanar a la productora Bambú (Velvet) una sèrie diària de sobretaula amb què revifar els vells llorers de l'enyorada Amar en tiempos revueltos. Ambientada al Madrid de 1913, Seis hermanas relata la història de mitja dotzena de dones que es veuen obligades a agafar el timó familiar en moments durs per a les dones. Avui s'emet en l'horari estel·lar de les 22.00 hores el capítol especial d'estrena (simultàniament a TVE-1 i La 2, com ja va fer amb Acacias 38), però des de demà passarà a emetre's a les 17.25.
El serial està protagonitzat per María Castro (Vive cantando), Celia Freijeiro (Bajo sospecha), Álex Gadea (Ciega a citas) i Fernando Andina (Vive cantando, Gran reserva), i en el repartiment figura Candela Serrat (La Riera), la filla petita de Joan Manuel Serrat, que encarna una de les germanes.
La sèrie se centra en les peripècies d'aquest grup de noies, a qui els canvia el destí de forma brusca al morir el pare (Emilio Gutiérrez Caba). Fins a aquell moment han disfrutat d'una existència feliç i sense contratemps per la folgada posició econòmica de la família, però a partir d'aleshores s'hauran de posar les piles per obrir-se pas en una societat tan masclista com la de principis del segle XX. «Fa anys vam presentar un projecte a TVE que s'havia de dir Tres hermanas, però no va prosperar», recorda el productor executiu de Bambú, Ramón Campos, que agraeix al director de ficció de TVE, Fernando López-Puig, que es recordés d'aquella vella idea i li encarregués la posada al dia duplicant el nombre de protagonistes. «No és un culebró a l'ús, sinó una sèrie de to lleuger amb pocs dolents que pretén ser fresca i fàcil de veure», afegeix. En aquest sentit, Seis hermanas es dirigeix a un públic «semblant al de Velvet», molt diferent del que sol freqüentar aquesta enverinada franja de sobretaula. «Volíem oferir una cosa diferent i buscar un element diferenciador», diu Campos.
Notícies relacionadesGUERRA / El productor està content que la «guerra» mantinguda per López-Puig per recuperar la ficció de sobretaula a TVE hagi donat els seus fruits amb aquesta sèrie i amb Acacias 38. «Ha lluitat a les barricades per convèncer els directius de TVE, ja que era una pena que la ficció espanyola, apreciada a tot el món, no estigués a TVE», va dir Campos.
López-Puig, molt satisfet d'aconseguir-ho, atribueix a «raons pressupostàries» la significativa absència de sèries a la sobretaula. «S'havia d'ajustar i abaratir el cost de la graella, però celebro molt que el nou equip de TVE hagi tornat a la ficció de sempre a la nostra cadena», apunta el directiu, per qui aquesta nova sèrie «no neix per competir amb les de les altres cadenes», sinó perquè la tele estatal torni als seus orígens.
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Mil anys d’aniversari Montserrat rep amb devoció la sortida de la Moreneta per primera vegada en aquest mil·lenni
- Creu de Sant Jordi 2019 Mor Montserrat Úbeda, referent de la catalanitat i ànima d’Ona Llibres
- Els bojos són ells, ells
- Protesta L’acta del partit recull el llançament d’un objecte de Rüdiger a l’àrbitre
- «UNA NIT PERFECTA» Flick, l’amo de les finals, despulla el Madrid (capítol III)
- Futbol Un Barça feliç es classifica per a la seva cinquena final de la Champions consecutiva (1-4)
- La caixa de ressonància ¿Un concert pot competir amb un Barça-Madrid?
- Jordi Herreruela: «A Barcelona fa falta un escenari de 60.000 o 80.000 espectadors dissenyat per a la música»
- Loteries Números premiats a la Grossa de Sant Jordi 2025: primer, segon i tercer premi