RODATGE
Krueger reneix a la Casa Fuster
Robert Englund, que va encarnar el protagonista de 'Malson a Elm Street', grava a Barcelona el programa de TV-3 'Catalunya experience'
Antonio Díaz, el Mag Pop, intervé en un dels capítols de l'espai que presenta Ivana Miño
olerin34832553 barcelona 27 07 16 television rodaje programa de tv3 cat160727181102 /
«Oh, my god! That’s scary!» (¡Déu meu! ¡És esgarrifós!) Aquesta és la reacció de por i sorpresa d’algú davant d’un fet inusual. Fins aquí, tot queda en l’àmbit de la normalitat. Però quan aquesta frase és pronunciada per Robert Englund, actor nord-americà que va fer estremir adolescents de mig món sota la pell de Freddy Krueger, el malvat del clàssic 'Malson a Elm Street', la cosa, com a mínim, té la seva gràcia.
El culpable d’aquesta espècie de petita venjança per tants anys d’ensurts –Englund es va enfundar el temible guant amb ganivets en un total de set pel·lícules més de la saga– ha sigut el Mag Pop, que ahir va deixar bocabadat l’actor amb els seus jocs de cartes a l’Hotel Casa Fuster. La trobada formava part del rodatge de la segona temporada del programa 'Catalunya experience', que en aquests moments grava TV-3. Englund ha sigut un dels convidats de l’amfitriona, Ivana Miño, amb qui ha recorregut una Catalunya 'terrorífica': des del cementiri de Montjuïc a la Nit Boja de les Santes de Mataró (Maresme), passant per Besalú (Garrotxa).
L’artista, un home extremadament amable, culte i àvid per descobrir nous paratges, s’ha mostrat «encantat» amb la seva experiència particular als voltants de Barcelona, una de les seves ciutats europees favorites (aquí va rodar 'De gran vull ser soldat'). «¡Remaria per venir a Barcelona! –exclama–, perquè m’agrada molt l’arquitectura, la gent i el menjar. Ara he nedat amb tonyines, he passat tot un dia en un cementiri, he tingut una experiència espiritual als banys jueus de Besalú i la Ivana em va 'sacrificar' a Mataró».
Ahir la gravació el va portar fins a la joia modernista que va projectar Lluís Domènech i Montaner, on Englund va atendre les explicacions de Joan Carles Casanovas, director de la Casa Fuster. «Va ser un regal de l’empresari Mariano Fuster a la seva dona, Consuelo Fabra, en senyal d’amor…», li va explicar.
Durant la trobada va ser inevitable la menció a Krueger. «Em sento molt orgullós de 'Malson'…», va assegurar, i va recordar que de petit era molt fan de les pel·lícules de terror i fantàstiques. «Però al teatre era molt esnob i només volia interpretar els clàssics –prossegueix– Wes Craven [director de 'Malson'…] em va ensenyar a respectar el cine de terror». També va mostrar les seves preferències per Javier Bardem, Belén Rueda i Eduardo Noriega, i es va desfer en elogis per La Fura dels Baus i Eduard Fernández.
L’actor es mulla
En terrenys més delicats, no va amagar la seva simpatia per la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Hillary Clinton –«Vull ser positiu i crec que guanyarà»– ni va ocultar la seva opinió sobre l’oponent republicà, el magnat Donald Trump: «No em preocupa gaire. En la història d’Amèrica hem tingut mals presidents, alguns de molt ridículs. Trump pretén ser amic de la gent, però això ja passa. És demagògia».
Notícies relacionadesEls 10 nous episodis de 'Catalunya experience' se centraran en «diferents maneres de viatjar», va avançar Xavier Brichs, director del programa. Així veurem, entre altres, una parella argentina que fa autoestop i una presentadora d’un programa de cuina de Singapur.
Miño va destacar que Englund va ser «molt generós, entusiasta, culte i curiós, totes les qualitats que busquem en el convidat». I un gran explorador, a jutjar per les paraules de l’actor: «Viatjant t’adones que tots som la mateixa família. És una gran lliçó per a un tipus gran com jo».
Expansió internacional
'Catalunya experience' aborda la segona temporada amb més vocació internacional. De moment, el programa l'ha comprat una distribuïdora del Canadà i, en aquests moments, ja es pot veure a Anglaterra, el Japó, Alemanya i els EUA a través de la plataforma Amazon Vídeo. També l'emet una tele xinesa i està en el menú d'entreteniment d'algunes línies aèries. La majoria de l'espai, una producció del departament de Nous Formats --en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme--, es grava en anglès, es pot visionar en versió doblada i també en la versió original i subtitulada en català. La primera temporada va tenir una audiència mitjana d'aproximadament 300.000 espectadors (11,1% de quota).
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao