Concurs de TV-3
Un alemany que va aprendre català a distància guanya 'El gran dictat'
Julian Brock s'emporta 750 euros després d'escriure correctament 'haik' i 'bil·litonita'
El noi va estar de petit a Mallorca i la Costa Brava, i això el va impulsar a estudiar Filologia hispànica
/
“He après català per sortir a la tele”. Amb aquesta desimboltura i gran simpatia es va presentar aquest dijous a ‘El gran dictat’ de TV-3 l'alemany Julian Brock. Però no només hi va participar, sinó que va guanyar i es va emportar 725 euros, al superar les altres dues concursants catalanes, Maria Casadevall, una professora de Naturals i Matemàtiques de Begues, i Irene Puig, una estudiant de Genètica i Genòmica de Madremanya, que és la guanyadora de les últimes setmanes del concurs.
La sorpresa va ser increïble, no només per a aquest jove d'Essen, que va acabar amb llàgrimes als ulls, sinó per a tot l'equip del programa, començant pel presentador, Òscar Dalmau, que va abraçar el concursant. Brock va escriure correctament les dues últimes (i difícils) paraules ('haik', 'bil·litonita'), i va superar en l'últim moment la Irene.
I així ho va retuitejar el programa:
Increïble! El Julian Brock, un alemany que ha après el català a distància, guanya "El gran dictat" d'avui! ▶️ https://t.co/nlo4JF4FyQ pic.twitter.com/CAh8QM2max
— El gran dictat TV3 (@elgrandictat) 6 de octubre de 2016
Julian Brock és un afable jove de 28 anys, que va estudiar Història i Filologia hispànica perquè, “quan era petit, amb la meva família, vaig estar a Mallorca, la Costa Brava, Calella…”. Aquests “records tan agradables” també el van portar a seguir un curs d'iniciació al català i, més tard, sol·licitar i “cursar una beca Erasmus a la Universitat de Lleida”, explica telefònicament a aquest diari.
Brock assegura que va decidir aprendre català “perquè és una altra llengua romànica, que em resulta molt interessant i amb una fonètica més àmplia” que el castellà, per exemple. Actualment està fent un màster de teatre i castellà a la Universitat Ruhr de Bochum, “que són coses que m'agraden molt, com el periodisme, la ràdio i la tele”. Creu que una possible sortida laboral per a ell seria “la traducció”, però que encara és aviat per decidir-se.
El programa va contactar amb ell quan va rebre una sol·licitud seva, on comentava que li feia "molta il·lusió" participar en el concurs i, com va assenyalar Dalmau, s'ha pagat el viatge en avió de la seva pròpia butxaca. Aquesta nit es torna a enfrontar a la Irene i a un altre concursant amb ganes de seguir. Veurem com li va.
Notícies relacionadesLa repercussió a les xarxes ha sigut àmplia, tant a Facebook, on ha rebut nombroses mostres d'afecte, com a Twitter, on la mateixa Universitat de Lleida l'ha felicitat.
En Julian va estudiar a la facultat de Lletres durant la seua estada d'Erasmus a la UdL. Moltes felicitats! https://t.co/BkQVcLZI8E
— UdL Informació (@UdL_info) 7 de octubre de 2016
L'Institut Goethe també s'ha apuntat a comentar la jugada, però a la inversa:
I ara, qui s'anima a guanyar @elgrandictat de la TV alemanya!? Wie buchstabiert man Eichhörnchen? https://t.co/NZCnpRwM0q
— Goethe-Institut BCN (@GIBarcelona) 7 de octubre de 2016
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia