A LA SEXTA
Jordi Évole i Juan Luis Cebrián, cara a cara
L'espai 'Salvados' ofereix avui diumenge una entrevista amb el president del Grupo PRISA, que promet ser polèmica
En la conversa es tracten alguns temes 'calents', com els 'papers de Panamà' i la línia editorial del diari 'El País'
frame-jordi-i-cebrian2
L’excusa per a la presència del periodista Juan Luis Cebrián, president del Grupo PRISA, en el programa 'Salvados', de La Sexta, avui diumenge (21.30 hores), és la recent publicació d’un llibre de memòries, 'Primera página. Vida de un periodista', però l’entrevista està marcada per diversos temes calents que conviden al morbo. Com, per exemple, la prohibició que Cebrián va imposar als seus treballadors de col·laborar amb els programes d’aquesta cadena privada, arran d’una informació que vinculava la seva exdona, Teresa Aranda, amb els papers de Panamà. També la línia editorial d’'El País' i la posició del diari en la reelecció de Mariano Rajoy.
En la conversa, Évole i Cebrián repassen la trajectòria professional del periodista i empresari, un dels personatges més influents del país durant les últimes quatre dècades, i reflexionen sobre el paper del diari que va dirigir en moments clau de la història recent d’Espanya.
Évole li pregunta en un moment de l’entrevista per la seva relació amb el poder i la seva capacitat d’influència per conformar governs. Sobre el posicionament del diari, Cebrián afirma: «No crec que El País hagi sigut mai un diari d’esquerres; ho eren els seus lectors».
També s’aborden qüestions més recents, com la posició d’El País en l’última reelecció de Rajoy com a president, la seva relació amb l’empresa Star Petroleum, l’aparició de la seva exdona en els papers de Panamà o la possible influència d’accionistes de PRISA, com Telefónica o el Banco Santander, en els continguts dels mitjans del grup.
NOMS PROPIS
En la conversa, en què s’alternen els moments distesos amb d’altres de més tensió entre tots dos, hi apareixen noms propis com els de Felipe González, Emilio Botín, Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Susana Díaz, entre d’altres.
En una entrevista recent a 'Al rojo vivo', Évole va expressar el seu desig que el programa no interessi solament a «periodistes, polítics i grans empresaris», sinó també a persones «que no estan gaire al cas de qui és Cebrián».
Notícies relacionades«Quan va començar l’entrevista, jo li vaig comentar que tenia cert morbo, perquè Cebrián anava a La Sexta, una cadena que pot haver publicat coses que no li han agradat, com ara els papers de Panamà, o una cadena de la qual Cebrián ha parlat en ocasions, en algun article, sense esmentar-la directament, però sí deixant caure que no li agrada segons quina mena de televisió es fa en aquest país», ha explicat Jordi Évole al programa 'La cafetera', que dirigeix i presenta Fernando Berlín, a Radiocable. Precisament Berlín va protagonitzar el setembre passat una picabaralla amb la Cadena SER, emissora de la qual era col·laborador, després de ser acomiadat.
En la mateixa conversa, Évole també ha revelat que Cebrián li va contestar que, curiosament, La Sexta és la cadena televisiva «que més veu», especialment 'La Sexta noche', 'Salvados' i 'El intermedio', a més a més dels informatius.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034