ENTREVISTA
Paco Roncero: "Reconec que a vegades soc una mica sec i canyer"
El membre del jurat de 'Top chef' assegura que a 'Masterchef' "hi ha una mica més de 'reality' i menys de cuina" que en el concurs d'Antena 3
undefined37292479 television programa top chef jurado con paco roncero fot170307175053 /
Després de debutar en la passada edició, Paco Roncero repeteix com a jurat en la nova temporada de Top chef (dimecres, 22.40 hores) que acaba d’estrenar Antena 3. El cuiner madrileny explica aquí les sensacions que li produeix ser jutge d’altres companys i col·legues en el concurs culinari d’Atresmedia.
–¿Es veu com el membre del jurat més temut pels concursants de Top che
–El més temut és Alberto Chicote, des de sempre. Potser és veritat que a mi em tenen una mica com el que els pot criticar més a l’hora de valorar els plats des del punt de vista tècnic. En aquest sentit, reconec que a vegades soc una mica sec i una mica canyer. Jo intento ser el més coherent possible quan em poso a analitzar els plats.
–¿Per què ha decidit repetir com a jurat estant tan enfeinat com està?
–Tenir la possibilitat de ser jurat en aquest concurs és un honor i un orgull. Sempre m’ha agradat aquesta part didàctica de poder ensenyar tots els coneixements que he adquirit. Top chef em dona aquesta oportunitat, encara que nosaltres no hi som per ensenyar als concursants, perquè són professionals. Però crec que els podem aportar moltes coses. A més, aquest és un programa superconegut en què a molts cuiners els encantaria que els avisessin per ser jurats.
–¿Quins ingredients hauria de tenir el guanyador d’aquesta edició?
–El que vulgui guanyar ha de ser un cuiner molt complet: controlar la cuina moderna i la tradicional. I una faceta que sol ser un punt negre dels professionals: la pastisseria. Sembla que ser pastisser és una altra professió i no és així. Però sobretot ha de ser una persona amb moltes ganes de disfrutar. Hi ha molt petits ingredients que poden fer que arribis a la final i la guanyis o que et puguin expulsar: el temps, la concentració, els nervis…
–¿Aquesta edició és millor que l’anterior?
–Quan s’elegeix bé en el càsting es nota molt després en el programa. Jo no vaig ser-hi en les dues primeres edicions, però pel que m’han explicat Susi i Alberto probablement aquesta seria l’edició en què hi ha cuiners més complets i amb més nivell. No sé si és perquè s’estudien els programes i es preparen.
–¿En què avantatja Top chef Masterchef
–Són programes totalment diferents. Masterchef és un format per a aficionats en què hi ha una mica més de reality i menys de cuina, mentre que el nostre és de pura gastronomia, encara que hi entri una mica la tensió que es genera a l’hora de competir i conviure.
Notícies relacionades–Hi ha gent molt jove. ¿Això de la cuina és cada vegada més precoç?
–No es pot imaginar la quantitat de nens que hi ha a Espanya que tenen com a passió la cuina des de ben petitets. En el meu cas, jo anava a estudiar biològiques, però vaig entrar en una cuina i ja no vaig voler-ne sortir. Però ja tenia 18 anys i no havia cuinat en ma vida. Avui dia els nens cuinen des que són petits i quan venen als nostres locals se’ls nota la passió.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín