NOVETAT A LA FRANJA VESPERTINA

Les policies de 'Servir y proteger' prenen el relleu de 'Seis hermanas' a TVE-1

Luisa Martín i Andrea del Río protagonitzen aquest drama situat en una comissaria de barri

La cadena estatal aposta per les dones actuals en detriment de les dames d'època

undefined38106960 television serie  servir  y  proteger  en  la  imagen luisa 170419191420

undefined38106960 television serie servir y proteger en la imagen luisa 170419191420 / RTVE RAUL TEJEDOR

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Complert el cicle més o menys acceptable de la telenovel·la Seis hermanas, TVE-1 ha decidit substituir-la per un drama policial ambientat en una comissaria de barri que porta per títol Servir y proteger (de dilluns a divendres, 16.25 hores, l’horari d’Acacias, 38, que passa a les 17.25). Produïda pels creadors d’El Príncipe (Plano a Plano), està protagonitzada per Luisa Martín (Gran reservaBajo sospecha) i Andrea del Río (Mar de plástico). En el seu ampli repartiment hi figuren també actors molt coneguts com Juanjo Ballesta (Hispania), Juanjo Artero (El barco), Fernando  Guillén (El Caso), Elisa Mouliaá (Águila Roja), Roberto Álvarez, Nicolás Coronado i Pepa Aniorte.

El focus se centra en el dia a dia d’una comissaria de barri del sud de Madrid on se succeeixen les trames policíaques i, sobretot, les personals. Les protagonistes són una veterana agent que ha arribat a inspectora en cap (Luisa Martín) i una jove inspectora principiant (Andrea del Río). La primera és una dona molt responsable que té clars els límits entre el bé i el mal, mentre que la segona acusa els inconvenients de la inexperiència i la immaduresa. Al voltant d’elles es teixiran un entramat d’històries amb les quals es busca mostrar el costat més humà dels policies.

La vocació feminista de la sèrie és una de les seves senyes d’identitat més airejades. «Volem parlar d’històries contemporànies, del món de la dona d’avui amb els seus problemes i les seves preocupacions», proclama el director de continguts de TVE, Toni Sevilla, conscient del «risc» que suposa «fer un gir a la ficció de tarda» canviant les trames d’època ensucrades i vetustes de Seis hermanas per la descarnada realitat del segle XXI vista des de l’angle femení. «Encara que aquesta sèrie ha donat bons fruits, havia arribat al seu final i havíem de fer alguna cosa per millorar la tarda perquè l’audiència així ens ho deia», justifica Sevilla abans d’apuntar cap a la sèrie britànica Happy Valley com a font d’inspiració de Servir y proteger.

PRODUCTE EXÒTIC

Notícies relacionades

Aquesta aposta pel protagonisme de les dones és corroborada pel productor executiu César Benítez, a qui envaeix la sensació d’«estar fent alguna cosa diferent» amb la dificultat afegida de ser una sèrie diària. «És un repte molt complicat», confessa. En aquesta mateixa línia, el seu creador, Tirso Calero, avisa que «mai s’ha fet una ficció diària policíaca» i subratlla que «el ritme intern de Servir y proteger és diferent de les sèries de sobretaula d’època, perquè hi ha molta més acció». A més a més, el fet d’estar «lligada a l’actualitat» la converteix en una cosa «anormal» i exòtica dintre de la franja de tarda, segons explica el seu director, Rubén Torrejón.

La que està encantada d’aquesta aposta femenina de la tele estatal és Luisa Martín, que diu sentir-se «orgullosa» de la seva edat. «Han sigut molt valents perquè jo estava farta que només m’oferissin papers d’àvia, quan les dones de 50 anys tenim encara moltes coses a dir», denuncia. L’actriu madrilenya, que s’ha avingut molt amb la seva companya Andrea del Río, està preocupada perquè la Policia Nacional «es vegi reflectida i satisfeta» amb la imatge que es dona del cos a la sèrie.

Temes:

Sèries TVE