ESPECIAL MUSICAL
DMax recorda Michael Jackson amb 'This is it'
El canal en obert també emetrà pel·lícules documentals sobre Bob Marley i Queen
El 25 de juny del 2009, va morir Michael Jackson, i va deixar orfes milions d’admiradors a tot el món i un buit en la música que ningú ha sigut capaç d’omplir. I avui, dia en què es compleixen vuit anys de la inesperada desaparició del Rei del Pop, el canal en obert DMax homenatja aquesta llegenda de la música amb This is it (22.00 hores), un treball de Kenny Ortega (director de la saga High School Musical, de Disney Channel) que documenta des de dins els preparatius de la que havia de ser la gran gira de comiat dels escenaris de Michael Jackson i que no va arribar a estrenar.

La seva música no desapareixerà mai. Aquest és el principal missatge que es pot extreure de This is it, la pel·lícula que transcendeix el seu valor documental per ser una crònica audiovisual dels preparatius del que pretenia ser l’últim tour mundial de l’artista. La producció és un seient a primera fila per assistir al sorprenent, complex i apassionant procés de creació d’un espectacle perfecte a l’altura d’una icona de la música com aquesta.
El treball ofereix la possibilitat de ser testimonis d’una cosa tan íntima com la creació d’una obra artística i poder apreciar la verdadera dimensió de l’art d’un geni que no acostuma a estar a l’abast del públic. Així, This is it ens acosta a l’idolatrat artista per mostrar la força, la vulnerabilitat, el sentit de l’espectacle i el profund amor pels seus fans d’un dels genis musicals del nostre temps.
El productor, director i coreògraf nord-americà guanyador d’un Emmy Kenny Ortega, que col·laborava habitualment amb el Rei del Pop, firma aquesta obra audiovisual que documenta la preparació de l’espectacle que compondria la que estava previst que fos l’última gira de Michael Jackson i que mai es va arribar a produir arran de la seva inesperada mort. This is it, realitzat amb material gravat a l’Staples Center de Los Angeles i The Forum, tots dos a Califòrnia, permet assistir a les esgotadores sessions en les quals l’artista mirava de traslladar l’efervescència musical de la seva ment a l’escenari, a la recerca d’un espectacle majúscul amb el qual enlluernar el seu públic en el seu definitiu comiat del directe.

Així, durant gairebé dues hores, els espectadors podran acompanyar Michael Jackson mentre afina fins a l’últim detall d’un xou en el qual pretenia oferir la millor versió possible dels èxits que l’havien portat fins al punt més alt de l’olimp musical: Wanna be startin somethin, They do’t care about us, Smooth criminal, The way you make me feel, Thriller, Beat it, Black or white, Billie Jean i Man in the mirror, i fins i tot números un dels Jackson Five com I want you back i I’ll be there’.
QUEEN I BOB MARLEY
Després del tribut a Michael Jackson, a partir del 2 de juliol, DMax dedicarà les nits dels diumenges durant dues setmanes consecutives a altres grans llegendes de la música del segle XX. Primer amb l’emissió de Marley (2 de juliol, a les 22.00 hores), del director guanyador d’un Oscar Kevin McDonald, i després de Queen: days of our lives (9 de juliol, 22.00 hores), l’aclamat documental firmat per la BBC sobre la trajectòria de la cèlebre banda de rock.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- El submercat dels pisos amb ocupes inclosos prolifera a Barcelona
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- EL PORTER RETALLA TERMINIS Ter Stegen s’incorpora al grup per acabar la temporada amb el Barça
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 78 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros