POLÈMICA ESTRENA DE LA PLATAFORMA DE PAGAMENT
Movistar+ nega que la seva sèrie 'La peste' sigui un plagi
L'escriptor Juan Gómez-Jurado i els seus seguidors insinuen a Twitter que la ficció televisiva és una còpia del seu llibre 'La leyenda del ladrón'
undefined41557018 television serie la peste180115185433
Movistar+ ha negat que la seva sèrie 'La peste' sigui un plagi del llibre 'La leyenda del ladrón', com ha insinuat per Twitter el seu autor, Juan Gómez-Jurado. Movistar+ ha negat que la seva sèrie La peste sigui un plagi del llibre La leyenda del ladrón, com ha insinuat per Twitter el seu autor, Juan Gómez-Jurado. Fonts de la plataforma de pagament han assegurat a aquest diari que «l’única coincidència és el període històric de què es parla» en la ficció dirigida per Alberto Rodríguez (La isla mínima), que està ambientada a la Sevilla del segle XVI, encara que han admès que resulta «inevitable» l’existència de «situacions i personatges comuns» dins d’una mateixa etapa de la història. De totes maneres, l’operadora lamenta que tots aquests comentaris sobre el possible plagi puguin contribuir a deslluir
l'estrena d'una producció tan important per a la indústria televisiva espanyola.
L’escriptor Juan Gómez-Jurado es va sorprendre divendres (dia de l’estrena de La peste) al veure els primers capítols de la sèrie de Movistar+. Això el va portar a contestar el tuit d’una seguidora: «¿No us recorda La peste el llibre de Juan Gómez-Jurado? Encara que res és millor que un llibre, per descomptat». L’escriptor va llançar a la xarxa una pregunta que va originar una gran reguera de protestes i insinuacions: «¿Algú que hagi llegit La leyenda del ladrón està veient La peste? ¿S’assemblen molt, molt, o soc només jo?».
Notícies relacionadesA Movistar+ han caigut com una galleda d’aigua freda totes aquestes insinuacions, tan contents que estaven per la rebuda que ha tingut La peste. «Quan es tracta de referències històriques i de documentació, pot ser que s’hagi recorregut a les mateixes fonts, però la veritat és que ningú de l’equip de la sèrie s’havia llegit aquest llibre quan es va gestar el projecte», van advertir les fonts consultades per aquest diari.
La plataforma defensa «la feina honesta, professional i contrastada» de l’equip de direcció i guió de La peste, que s’ha passat «molts anys treballant durament per obtenir un material de 10». Pel que fa a les possibles coincidències, les situen en el terreny del que és normal. «Pot haver-hi un llibre que parli de les mateixes referències històriques, però com que hi ha molts llibres i sèries que coincideixen al parlar de la guerra civil o de l’Edat Mitjana: els personatges són els que són, perquè les úniques referències que tenim d’una etapa tan remota com el segle XVI s’obtenen a través dels llibres i dels escriptors», van argumentar des de la plataforma de Telefónica, abans de sentenciar: «L’única coincidència és el període històric de què es parla».
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia