FESTIVAL
Eurovisió 2018 tanca la segona semifinal
Sèrbia, Moldàvia, Hongria, Ucraïna, Suècia, Austràlia, Noruega, Dinamarca, Eslovènia i Holanda es classifiquen per a la final de dissabte

zentauroepp43270266 melovin from ukraine performs the song under the ladder in180511095135 /
Configurat el quadre de participants del Festival d’Eurovisió. Els últims 10 països van aconseguir la nit de dijous, 10 de maig, el bitllet per a la gran final de dissabte, en una semifinal en què van prendre part 18 participants. Sèrbia, Moldàvia, Hongria, Ucraïna, Suècia, Austràlia, Noruega, Dinamarca, Eslovènia i Holanda s’uniran a la gran festa que posarà el colofó a la 63a edició del certamen musical més longeu d’Europa.
La gran final d’Eurovisió se celebrarà aquest dissabte, 12 de maig, a partir de les 21 hores i serà retransmesa en directe des de l’Altice Arena de Lisboa per TVE-1. Espanya, representada pels'triunfitos' Alfred i Amaia, estava classificada d’ofici i actuarà en la primera meitat de la gala.
Els serbis Sanja Ilić & Balkanika van aconseguir el bitllet per a la gran final amb ‘Nova deca’, una fusió de música ètnica dels Balcans amb un so pop molt efectista. Ilić, l’intèrpret més veterà d’aquesta edició, és l’autor de l’himne de l’Estrella Roja del Belgrad. També és seu el tema amb què Iugoslàvia va participar en el Festival de 1982. Els moldaus DoReDos van cantar sobre les papallones a l’estómac, però van completar la història del seu tema ‘My lucky day' amb una posada en escena molt vistosa: un gag d’embolic amb què venien a dir que aquest 'ning-ning ning-ning' no era del tot correspost. Color, despreocupació, swing i bon rotllo els van impulsar cap a la final.
Els hongaresos van posar una dosi d’alt voltatge amb el seu tema‘Viszlát nyár’;un heavy metal que va recórrer a foc, pirotècnia, llums, veus greus, decibels i adrenalina; molta adrenalina. No va quedar al darrere l’holandès Waylon amb “Outlaw in ‘em” una composició country-rock que va comptar amb el suport de quatre ballarins de color que, més enllà de lluir una rajola de xocolata als abdominals, van fer embogir el públic amb les seves piruetes.
Ucraïna, que tancava la gala de la nit, va posar el moment crepuscle de la semi. Melovin va començar cantant dins de la caixa d’un piano. Després dels primers compassos del seu ‘Under the ladder’, l’artista va emergir levitant del seu llit. Tètric però molt efectiu! Després, el vam veure tocant aquest mateix piano mentre les escales que hi conduïen s’incendiaven. Per la seva part, el suec Benjamin Ingrosso va cantar i va ballar sobre llums de neó en una original posada en escena. Un còctel que va barrejar so Justin Bieber i estètica George Michael. Una vegada més, el seu país lluitarà per la victòria a la gran final del certamen.
Austràlia, la protegida de la comunitat eurofan, va passar amb Jessica Mauboy i el seu ‘We got love’. L’artista va cantar sola a l’escenari, però va saber fer embogir els espectadors amb la seva alegria i el seu bon rotllo, perquè si algú s’ho va passar bomba actuant va ser ella.
Notícies relacionadesEl noruec Alexander Rybak, que defensava 'That’s how I write a song', era el gran favorit de la nit. Va aparèixer tocant diversos instruments dibuixats i sobreimpressionats a la pantalla; un violí, una guitarra, un piano i una bateria. Fins i tot el vam veure xutar una pilota virtual! El danès Rasmussen i els seus quatre coristes van escenificar l’èpica conqueridora dels seus avantpassats vikings. No els va faltar res: ni espelmes marineres, ni vent, ni neu, ni barbes, ni cabelleres rosses ni pèl-roges!
Finalment, l’eslovena Lea Sirk va defensar un tema pop titulat ‘Hvala, ne!’. Original posada en escena, amb les coristes/ballarines onejant els seus braços darrere de la cantant, creant la imatge de Devaki, la deessa hindú dels múltiples braços. Va simular, a més, un error de l’organització que va enganyar el públic: un silenci que li va servir per demanar que seguís la música i la seva festa particular.
- Funcionaris La Generalitat convocarà una oferta d’ocupació pública de més de 7.000 places
- Avenços mèdics El Clínic remet la meitat de casos de càncer sense opcions
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Trump aplica un aranzel mundial del 10% i del 20% per a la UE
- Famosos Antonio Orozco, durant un avançament del seu documental: "Estava a casa creient literalment que m'anava a morir"
- Vida llarga El científic i oncòleg Silvio Garattini, de 96 anys, explica les claus de la longevitat: «Reduir un 30%…»
- Amb els agents socials i econòmics Illa convoca una cimera dilluns vinent a la Generalitat per respondre als aranzels de Trump
- Entrevista Dulceida despulla el seu embaràs a Prime Video: «Vaig al·lucinar amb tant ‘hate’ per ser mare amb una dona»
- Macrofesta de dia L’Hospitalet acollirà aquest dissabte «el tardeig més gran de la història»
- Televisió La marca 2CAT obre una disputa entre TVE i TV3