CUINA NEOCLÀSSICA
Albert Adrià i Romain Fornell protagonitzen el Festival Gastronòmic Candlelight
La Gavina de S'Agaró acull la segona edició d'aquest espectacle culinari a quatre mans

gavina
'Lligall de bou de mar, Ou farcit de trufa amb múrgula', 'Guatlla Wellington', 'Éclaire de xocolata i avellana’... Aquestes són algunes de les exquisitats de la vintena de plats que componien la carta de la segona edició del Festival Gastronòmic Candlelight, espectacle culinari celebrat aquest divendres, 6 de juliol, al’Hostal de la Gavina de S’Agaró, i que va tenir com a mestres de cerimònies els xefs Romain Fornell i Albert Adrià.
Ha sigut el mateix Fornell, director gastronòmic de l’històric hotel de la Costa Brava des del 2015, que ha convidat el català Albert Adrià a participar aquest any en aquest peculiar sopar a quatre mans.
En aquesta ocasió el menú ha retut homenatge a la cuina neoclàssica i s’ha inspirat en algun dels icònics plats que han format part del restaurantCandlelight. Per aquesta raó, Fornell i Adrià s’han submergit en la història d’aquest establiment, a través de les seves cartes.

Romain Fornell i Albert Adrià amb els seus equips, a l’Hostal de la Gavina. /
Ha sigut un exercici de prospecció que ha fascinat els equips implicats (els del xef francès i del català), i del qual n’han extret idees i anotacions que omplen diverses pàgines. Una d’elles, amb el Mediterrani com a protagonista, ho ha sigut, també, d’aquest menú que es va presentar aquest divendres.
La primera edició del Festival Gastronòmic Candlelight va tenir lloc l’any passat, amb motiu del 85è aniversari de la inauguració de La Gavina. En aquella ocasió es va elaborar un menú d’inspiració francesa, i Fornell va convidar a participar els cuiners Michel Sarran (amb dues estrelles Michelin pel restaurant que porta el seu nom a Tolosa) i Bernard Bach (també amb dues estrelles Michelin per Le Puits Saint-Jacques, a Pujaudran, França).
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet