TU I JO SOM TRES
Porqueria a la pantalla: els netejadors
Vivim envoltats de pantalles. Ens passem el dia davant de pantalles. I els analistes adverteixen que el percentatge de porqueria que ens ofereixen, creix. A El reportatge del ‘TN vespre’ (TV-3), Victoria Miró ens ha presentat un breu però contundent document: atès que la porqueria a internet cada vegada és més omnipresent, s’ha creat un nou ofici modern: el de vigilant netejador de la porqueria que ens ofereix la xarxa. A Barcelona els tenen treballant en una planta de la Torre Glòries. L’opacitat és el sant i senya d’aquesta empresa.
Una noia que aspirava a aquesta feina va explicar: «Volien saber la meva reacció davant de vídeos de tortures, maltractament infantil, violacions, pederàstia, abusos a menors i suïcidis en directe». Els investigadors Ciaran Cassidy i Adrian Chen ja ens van alertar d’aquest tema, el 2017, a The Moderators. Els que han vist aquest documental diuen que és esfereïdor. Els netejadors, durant 10 hores cada dia, han de veure, filtrar i netejar 2.000 imatges per hora. Els efectes per al seu cervell són letals. Acaben absolutament trasbalsats.
Notícies relacionadesEn el gremi d’escombriaires urbans, aquest admirable col·lectiu que recull cada dia la nostra porqueria i la posa en un camió, no es coneixen casos que el tràfec de la immundícia els afecti al cervell. En el cas dels escombriaires de la xarxa, l’exposició continuada a imatges canalles i perverses contamina les seves neurones. Fa anys que jo vaig periòdicament a una psicòloga. M’ensenya tècniques de protecció contra les ‘fake news’, trampes i manipulacions que impulsen alguns canals de tele. I em dona unes pastilles molt bones per suportar les llaunes del que alguns anomenen entreteniment; sobretot els programes de graciosos que volen fer riure i fan pena. Vaig sobrevivint.
CUINAR BÉ I MENJAR MALAMENT .– Tremenda paradoxa. Veig els nens de ‘Masterchef Junior’ (TVE-1) davant la bonica catedral de Sant Antolí de Palència, cuinant un exquisit ànec rostit amb mongetes i fruita seca. I veig que ‘En el punto de mira’ (Cuatro) han descobert que als menjadors de moltes escoles als nens els donen càtering porqueria en lloc d’aliments sans i substanciosos. O sigui, estem ensenyant als nostres fills i als nostres nets a cuinar formidablement, però en moltes escoles ens els alimenten amb carronyes o productes de dubtosa procedència. És un tema greu i seriós.
- Pòdcast José Elías ho deixa clar: en què invertir per tenir rendibilitat sense riscos
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- A partir del 2 d’abril Novetats en la Renda 2024: pagament per bizum, deducció per lloguer i millora per als donatius
- Automoció Wayne Griffiths abandona d'imprevist la presidència de Seat
- Automoció Seat prescindeix d’improvís de Griffiths, president de la companyia
- Convivència amb l’extrema dreta El PSC, Junts, ERC, Comuns i la CUP creen una comissió d’estudi sobre els discursos d’odi al Parlament
- Successos Operació antiterrorista islamista a l’Eixample de Barcelona
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- Oportunitat de lideratge BCN tindrà una nova oficina per captar inversió estrangera
- Apunt Sense els peus a terra