Crítiques a Netflix per una suposada pel·lícula pedòfila
La plataforma ha demanat disculpes pel text promocional, ja que 'Cuties' és una sèrie francesa que denuncia la hispersexualització de les nenes
zentauroepp54569756 cuties200820223301
El text promocional amb el qual Netflix ha anunciat la pel·lícula Cuties per emetre una ficció pedòfila. La plataforma ha respost a les acusacions demanant disculpes per aquest text que no fa justícia a aquesta ficció francesa, guanyadora d’un premi a Sundance i que denuncia precisament la hipersexualització de les petites.
«L’Amy té 11 anys i vol pertànyer a un grup de noies de la seva edat que ballen sensualment, llavors comença a explotar la seva feminitat i desafiar la seva família religiosa». Aquest era el text promocional de la ficció, al qual acompanyava una imatge de les nenes vestides amb peces sexis per ballar twerking. «Intolerable. Cultura de la pedofília de manual. Pararem aquesta merda, companyes», es queixava l’actriu i periodista Teresa Lozano.
Intolerable. Cultura de la pedofilia de manual. Vamos a parar esta mierda, compañeras #NetflixPedofilia @NetflixES pic.twitter.com/dhlFI1KwdB
— Teresa Lozano (@TeresaLActriz) 20 de agosto de 2020
La plataforma de seguida va demanar disculpes i va indicar que canviaria la ressenya. «Lamentem profundament les il·lustracions inapropiades que vam utilitzar per a Cuties. No estava bé, ni era representatiu d’aquesta pel·lícula francesa que va guanyar un premi a Sundance. Hem actualitzat les imatges i la descripció», deia en el seu compte.
We're deeply sorry for the inappropriate artwork that we used for Mignonnes/Cuties. It was not OK, nor was it representative of this French film which won an award at Sundance. We’ve now updated the pictures and description.
— Netflix (@netflix) 20 de agosto de 2020
I així ho ha fet: «L’Amy té 11 anys i es queda al·lucinada amb un grup de ball de noies. Per unir-s’hi, comença a explorar la seva feminitat, desafiant les tradicions de la seva família». Però això no sembla haver conformat les veus crítiques. «Li han canviat la descripció, però és el mateix. #Netflix, són nenes, no noies», deia una altra tuitaire. Els usuaris fins i tot han iniciat una petició de firmes a Change.org perquè es retiri el contingut.
Malgrat l’enrenou, no va faltar qui defensava la pel·lícula de la directora francesa Maïmpima Doucouré perquè, assegura, que justament denuncia la hipersexualització de les nenes.
Me encanta, criticar una peli sin haberla visto. Justamente la directora quiere criticar la hipersexualización infantil. Pero lo fácil es la censura y criticar todo lo que no es políticamente correcto. Con estas cosas nos estamos cargando la libertad de expresión
— Mike E. (@MikeEhrmant) 20 de agosto de 2020
No obstant, el debat generat ha deixat molt clar que un sector de la societat està molt atent a aquestes relliscades en les quals hi ha involucrades les petites.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034