ESTRENA POLÈMICA

Dimiteix la directora de magazins de TVE davant la imminent arribada de Cintora

Isabel Cacho renuncia enmig de les protestes sindicals per la contractació d'una productora externa per a 'Las cosas claras'

collage-rtve-4

collage-rtve-4

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora de magazins de TVE, Isabel Cacho, ha dimitit del seu càrrec, segons publiquen aquest divendres diferents mitjans, com ‘El Mundo’ i ‘ABC’. La renúncia es produeix uns dies abans que Jesús Cintora estreni, aquest dilluns, el seu polèmic ‘Las cosas claras’, magazín d’actualitat que ha sigut rebut a la casa amb l’anunci dels sindicats  que el portaran als tribunals per vulnerar la prohibició de contractar productores externes per realitzar programes informatius.

Isabel Cacho (Madrid, 1981) fa 16 anys que està a RTVE i es va fer càrrec de la direcció de magazins amb l’arribada de Rosa María Mateo com a administradora única i provisional. Des del 2015 va ser editora del ja desaparegut ‘La mañana’ de TVE-1 després de passar pels serveis informatius i per programes com ‘Comando actualidad’.

Aquests mitjans atribueixen la renúncia de Cacho a les seves discrepàncies amb el director d’Informació i Actualitat d’RTVE, Enric Hernández, sobre la contractació de Lacoproductora, de José Miguel Contreras, per elaborar el magazín diari d’actualitat que estrenarà Cintora aquest dilluns.

Notícies relacionades

En el rerefons d’aquestes desavinences es trobaria el malestar dels sindicats majoritaris del Comitè Intercentres de la corporació pública, que han posat el crit al cel pel que consideren una manifesta violació de les normes de contractació externa en perjudici dels treballadors de la televisió estatal.

Actualitat o informació

Les centrals denuncien que amb Cintora han desembarcat en el programa 25 periodistes aliens a TVE. La direcció de la cadena es defensa amb l’argument que es tracta d’un magazín d’actualitat, i no informatiu, de manera que es podria encarregar a una productora de fora. En canvi, els sindicats afirmen que, d’acord amb la promoció del nou programa, som davant un espai amb totes les característiques del gènere informatiu.