El fulgurant èxit d’una sèrie
Omar Sy impulsa ‘Lupin’ cap a un gran rècord
L’adaptació de Netflix supera els 70 milions d’audiència i s’equipara ‘La casa de papel’ i ‘Gambito de dama’
Tot just dues setmanes després de la seva estrena, la sèrie francesa ‘Lupin’, protagonitzada per Omar Sy, està fent miques els comptadors de Netflix, fins al punt de posar-se a l’altura de grans èxits de la plataforma de ‘streaming’ com ‘Gambito de dama’ i ‘La casa de papel’.
Només és una aproximació, però la xifra és vertiginosa: per al 5 de febrer, o sigui 28 dies després del seu llançament, uns 70 milions de llars arreu del món haurien d’haver vist ‘Lupin’, segons xifres que la plataforma va comunicar a l’agència France Presse. Un rècord per a una sèrie francesa.
Netflix no proporciona xifres de visualització exactes. Però per a determinats programes dona indicacions i projeccions segons les primeres setmanes d’emissió. Això significa que la creació del duo George Kay (‘Criminal’, ‘Killing Eve’) i François Uzan (‘Family Business’) està a l’altura dels millors èxits de la plataforma. Una de les més importants és la minisèrie de Scott Frank ‘Gambito de dama’, vista per 62 milions de persones.
‘Lupin’ també va pel camí de destronar la famosa ficció espanyola ‘La casa de papel’, guanyadora del premi Emmy 2018 a la millor sèrie dramàtica, la quarta temporada, estrenada l’abril passat, que va ser vista per uns 65 milions de persones, segons fonts de la plataforma.
Aquestes xifres no se li han escapat al primer interessat, Omar Sy: «¡70 milions és una bogeria! ¡Quin orgull que ‘Lupin’ sigui la primera sèrie francesa de Netflix que arriba a tenir tant èxit internacional! Sense tu no hauria sigut possible. Gràcies a tots», va dir entusiasmat a Twitter l’intèrpret que va saltar a la fama amb el llargmetratge ‘Intocable’.
70 millions, that's insane!! 🎉
— Omar Sy (@OmarSy) 19 de enero de 2021
So proud that Lupin is the first French Netflix Original series to be so successful internationally !
That wouldn’t have been possible without you. 🙏🏾
Thank you all. pic.twitter.com/cgehO0KGuZ
Produïda per Gaumont i formada per 10 episodis –només cinc estan actualment disponibles–, la sèrie es va col·locar al lloc número 1 en una dotzena de països, incloent-hi Espanya, els Estats Units, el Vietnam, l’Argentina i el Brasil.
Al cor d’aquest projecte, una aposta: modernitzar el mite d’un personatge que s’ha plasmat moltes vegades a la pantalla, adaptant-lo al segle XXI. Desapareixen, doncs, el barret de copa i el monocle. L’actor favorit dels francesos no interpreta l’heroi inventat el 1905 per Maurice Leblanc, sinó Assane Diop, admirador d’Arsène Lupin, ubicat al París actual.
Venda de llibres a l’alça
El personatge s’inspira en el cèlebre cavaller lladre per enganyar rics i poderosos, i venjar el seu pare, que va morir fa 25 anys després de ser acusat d’un delicte que no va cometre. Al costat d’Omar Sy, en el repartiment figuren destacats actors francesos com Ludivine Sagnier, Shirine Boutella i Nicole García.
Si l’èxit de públic ha sigut molt ràpid, la premsa estrangera tampoc ha deixat d’elogiar la sèrie. El diari canadenc ‘The Globe and Mail’ destaca que es tracta d’«una barreja magnífica» i el ‘Chicago Tribune’ escriu sobre «l’elegància a l’estil James Bond de Omar Sy barrejada amb un carisma subtil que t’enganxa». «¡Lupin, un altre gran projecte d’Omar Sy a Netflix!», va dir Sharon Stone, el mite d’’Instint bàsic’, fa uns dies a Twitter.
LUPIN another great @OmarSy project on @netflix!! 👍🏻👍🏻👍🏻💥
— Sharon Stone (@sharonstone) 15 de enero de 2021
‘Lupin’ no és la primera sèrie francesa creada per Netflix, que ha intensificat la seva producció de contingut original a França en els últims anys, però és la que millor acollida ha tingut. El 2016, la crítica havia rodat ‘Marsella’, la seva primera sèrie francesa amb Gérard Depardieu. Un altre senyal de la magnitud del fenomen ‘Lupin’ a França és que els llibres de Maurice Leblanc, en els quals s’inspira la sèrie, es troben en els primers llocs de vendes a Amazon.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín