Tu i jo som tres
La crítica de Monegal: Els delictes no s’hereten, o sigui, el cas Willy
TELEVISION Ferran Monegal foto Willy Bárcenas en Planeta Calleja
També busca Jesús Calleja, en els seus fantàstics viatges pel món (‘Planeta Calleja’, Cuatro) cops amb rerefons polític. Per exemple, aquesta setmana li ha dedicat el seu programa a Willy Bárcenas.
Donat que els esports preferits del seu pare, Luis Bárcenas, són l’esquí i l’alpinisme, al seu fill Willy se l’ha emportat a passejar per les glaceres islandeses. Home, jo crec que el que li hauria agradat a Calleja és emportar-se a Islàndia el pare, l’extresorer del PP, i en aquell gèlid paisatge intentar el que els tribunals no han aconseguit del tot encara: que canti de valent. Però s’ha hagut de conformar amb el fill. I naturalment tota l’excursió ha consistit a preguntar-li per les barbàries que el seu pare hagi comès.
Notícies relacionades¡Ah! Aquests exercicis sempre provoquen gran morbositat televisiva. Però són molt discutibles. Interrogar el fill sobre els delictes que el seu pare hagi pogut cometre és una desviació informativa. Els delictes no s’hereten. No es transmeten en l’ADN de cap criatura. A Willy ja el perseguia la tele el 2017 i el 2018. No el buscaven perquè parlés del seu combo Taburete, que segons els experts musicals és un grup formidable. El buscaven per ser fill de qui és fill. En una entrevista el 2018 (La Sexta), Cristina Pardo li va preguntar si l’èxit de Taburete es devia exclusivament al morbo per ser fill del famós extresorer. I Willy va contestar: «En tindríem més (d’èxit) si jo no em digués Bárcenas de cognom». ¡Ah! Això podríem discutir-ho. En una societat tan malaltissa com la que hem construït, dir-se Bárcenas és un ham, un reclam, tan real com recargolat. Però aquesta resposta que va donar Willy va ser molt humana. Va ser una manera de rebel·lar-se contra aquest refrany tan injust que diu: ‘Els testos s’assemblen a les olles’.
Les preguntes que li va fer Calleja no van proporcionar titulars nous. L’única novetat, des de les seves declaracions el 2018, és que el 2020 la seva mare, Rosalía Iglesias, va ingressar a la presó condemnada a gairebé 13 anys. I ara Willy, entre glaceres, ha dit: «Assumeixo la sentència. Però és molt injusta. La meva mare no sabia res». I referint-se al partit que ha ocasionat aquesta tragèdia, va exclamar: «¡Al PP no li puc tenir més fàstic!». ¡Ah! Aquí es nota una mutació en Willy. El 2018 va dir que el PP li era indiferent. Era una forma suau de menyspreu. Ara és fàstic el que sent. També és molt humà. Cap fill suporta veure la seva mare entre reixes.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034