Acord en un ple

El CAC amonesta TV-3 per un «desequilibri informatiu» al tractar les relacions sobre Catalunya i Espanya

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya recorda a la cadena autonòmica catalana la seva missió de ser un «servei públic» i garantir «el pluralisme polític»

El CAC amonesta TV-3 per un «desequilibri informatiu» al tractar les relacions sobre Catalunya i Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya, després d’un ple sobre els documentals i programes de reportatges sobre les relacions entre Catalunya i Espanya emesos a TV-3, ha arribat a un acord en què es constata «un desequilibri informatiu» en aquests espais al no oferir «diversos punts de vista» ni «els diferents posicionaments de la societat catalana». L’acord ha tirat endavant amb dos vots a favor (els dels consellers nomenats a proposta del PSC i del PP, Carme Figueres i Daniel Sirera) i amb el vot en contra del president, Roger Loppacher.

Notícies relacionades

Així, el CAC insta TV-3 a complir la seva «missió de servei públic» i a «corregir, amb la màxima diligència possible, la situació de desequilibri generada» que ha provocat la queixa de sectors no independentistes. Per a això, haurien d’emetre producció pròpia, coproducció o comprar drets d’emissió de documentals o reportatges que garanteixin el «pluralisme polític» en què s’inclourien altres posicionaments.

L’acord es produeix després de l’incompliment de l’Acord del CAC 27/2018, de 7 de març, en el qual s’instava TV-3 al fet que els documentals d’autor o de tesis que emeti responguin a més d’un punt de vista i ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana. El juliol del 2020 Federalistes d’Esquerres van presentar una queixa en què es demanava la intervenció del CAC a causa de la «negativa fàctica» de TV-3 a emetre el documental ‘Federal’, produït i realitzat per Minimal Films i dirigit pel cineasta Albert Solé, que al final va veure la llum al 33.

Temes:

TV-3