Tu i jo som tres
La crítica de Monegal: El pànic de Cristina Cifuentes: ¿les motos o el PP?

Continuo opinant que aquest programa que escenifica davant de les càmeres la por, el terror, el pànic d’algú (‘Los miedos de...’ Cuatro) és una bona idea, però està mal executada. Aquesta setmana, a qui va ser presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, li han dit: «T’ajudarem a vèncer el teu pànic a les motos». I l’han portat a una escola de ‘motards’, li han posat un casc, l’han muntat en una motocicleta, i després de molt nerviosisme i balbotejos finalment ha fet una volta al circuit, ella sola, i a l’acabar ha exclamat: «¡Ho he aconseguit, estic alliberada!».
¡Ahh! Ha sigut bonic, no ho nego, però em sembla que s’han equivocat. Fa anys que segueixo amb molt interès la biografia política i existencial d’aquesta senyora, i crec que no és a les motos al que té pànic. És veritat que va tenir un accident de motocicleta greu, vuit anys enrere. Però, afortunadament, ho va superar i en va sortir sana i estàlvia. Crec que el que li deu fer veritable terror és el Partit Popular, en el qual va exercir alts càrrecs fins que va acabar estrellada a la cuneta, sense casc de protecció. D’aquell cop de la guillotina interna del PP –inclòs un dubtós màster i unes cremes de bellesa que es va emportar de l’Eroski– és del que no s’ha recuperat. De manera que aquest programa de Cuatro el que hauria d’haver fet és portar-la a la seu del carrer Génova. Potser ara, sota el comandament de Feijóo, el seu terror s’apaivagaria. O augmentaria més. Ho diu un refrany gallec: «O lobo muda o cabello, mais os dentes non».
PARLANT DEL ‘CANIS LUPUS’, he vist aquesta setmana un exercici interessant en el ‘30 minuts’ de TV-3. Han enllaçat dues edicions. La primera parlant del senglar. La segona, del llop. Al senglar la civilització l’ha transformat en una trista espècie de caçabadades que burxa a les escombraries i contenidors. Així li va: com a bèstia salvatge s’ha espessit enormement. El llop és una altra cosa: manté el seu caràcter i ferocitat. És un salvatge de veritat, autèntic, com en aquell documental, clàssic de la tele, ‘El paso del río Mara’, on veiem els cocodrils matant gaseles per menjar i també matant per plaer. En el ‘30 minuts’ ens van ensenyar com deixa el llop els ramats: mata per gana i mata per satisfacció. És en el seu ADN. I sobretot el que veiem és que el llop no es mimetitza mai amb el gènere humà. És al revés.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Una discussió en una fleca de l'Estartit per demanar una barra de pa en català acaba als jutjats
- Macrofesta de dia L’Hospitalet acollirà aquest dissabte «el tardeig més gran de la història»
- Ametller i l'empordanesa Arnall s’uneixen per "impulsar" el negoci de les carnisseries
- Les pluges abundants treuen els aqüífers catalans de l’uci
- Tribunals El TSJC permet a un pare personar-se per impedir l’eutanàsia del seu fill
- Roben un rellotge d’alta gamma al jugador del Girona Arthur Melo a plena llum del dia a Barcelona
- Set detinguts, dos d'ells menors, per assaltar una casa de Lloret de Mar arran d'un conflicte econòmic amb el propietari
- Novetat Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- Represàlia La Xina imposarà aranzels del 34% a totes les importacions dels EUA a partir del 10 d'abril
- Trobada del Govern a Núria Illa «reprogramarà» prioritats i confia en l’ampliació de crèdit per al pla català de resposta als aranzels