Entrevista
Tamara Falcó, ‘la marquesa’ de Netflix: «A mi resar el rosari m’alegra la vida»
La plataforma estrena el 4 d’agost el ‘reality’ sobre la vida de la filla d’Isabel Preysler i el marquès de Griñón, en què també apareixen el seu nòvio i la seva família
El pròxim 4 d’agost s’estrena a Netflix ‘Tamara Falcó: la marquesa’, un ‘reality’ sobre la seva vida. ¿Van trigar molt a convèncer-la per participar-hi?
Van trigar molt a convèncer-me, perquè jo veia complicadíssim que la meva família i els meus amics sortissin en el ‘reality’. El que passa és que després, com que m’estimen i ja estava ficada en aquest vesper, van decidir participar-hi.
¿Què descobrirà el públic de vostè en el programa que encara no sàpiga?
Crec que és una mica la visió del director de tot el meu entorn. I és diferent veure una cosa estàtica en foto, per exemple, la relació amb la meva mare, a veure-la així gravada. La veritat és que la meva mare ha sigut molt generosa, Iñigo [Onieva, el seu nòvio] també ha deixat que el gravin, Mario [Vargas Llosa, el nòvio de la seva mare, Isabel Preysler]... Tot això enriqueix molt la sèrie.
En el ‘reality’ veurem també reflectida la seva faceta com a empresària, ja que mostrarà com prepara la inauguració del seu propi restaurant. ¿Però es posarà el davantal?
¡És clar! Se’m veurà a la cuina i El Rincón per dins.
¿La seva família la va recolzar quan els va anunciar la idea del restaurant? Perquè la seva mare semblava una mica escèptica.
En la seva primera reacció no em recolza gens, però no puc explicar el que vindrà després.
¿La seva mare és la persona que millors consells li dona?
Ella és la persona que més es preocupa per mi i sempre és un suport fonamental en la meva vida, constant en tots els sentits. De fet aquí està. Jo crec que ella no hauria participat en cap projecte d’aquest calibre si no arriba a ser perquè l’hi he demanat jo. I això és superbonic per la seva banda.
A ‘La marquesa’ parla molt de la seva fe i fins i tot veurà el Papa. ¿Va proposar vostè aquesta visita?
Veure el Papa sempre és meravellós i, de fet, soc ambaixadora de la seva fundació, Scholas Occurrentes. Va ser gràcies al director, que era argentí, que vam aconseguir l’audiència. Però realment la nostra idea original d’incloure la religió era anar a Jerusalem, perquè allà vius la fe en directe. Però no ho van tancar per la covid. La veritat és que veure el Papa va ser meravellós, perquè ja pensàvem que no ho aconseguiríem i, de sobte, el Vaticà ens va dir que sí.
¿Què pensa ara quan recorda l’època en què va pensar fer-se monja? Perquè ara, amb 40 anys, se la veu feliç amb el seu nòvio.
Jo crec que seria igual de feliç sent religiosa. L’important és trobar la teva vocació. Tinc una amiga que es va fer religiosa i després la mare superiora li va dir que aquesta no era la seva vocació, en va sortir i ara està feliçment casada. Així que es tracta de trobar el teu lloc. Si l’hagués trobat allà, si aquest hagués sigut el pla, doncs hauria sigut feliç també.
«Les crítiques em preocupen justet, és una cosa que tinc assumida»
En el ‘reality’ de Netflix afirma que va tenir una època en què preferia quedar-se resant el rosari en comptes de sortir de festa. És una frase que xocarà molta gent.
¿Sí, oi? Sí que em passava, i et dic una cosa: no és que no em passi ara. És un equilibri. Jo necessito molta pau, per a mi la vida contemplativa és molt important, i la trobo molt en la natura, en aquell moment del silenci... Per a mi el rosari quan trobo temps per resar-lo en silenci, la veritat és que m’alegra la vida. També m’encanta estar amb amics, però no et creguis que valoro més una festa que aquestes experiències, com diria el meu germà, religioses. No són equiparables i hi ha moments per a tot. A més, després d’una bona festa t’emportes una bona ressaca, mentre que amb un bon rosari t’emportes una bona sensació.
Va tenir una època en què no sortia de casa sense un vaporitzador d’aigua beneita al bolso. ¿Encara el porta?
Doncs mira, l’altre dia estava intentat omplir-ne un i n’he d’aconseguir un altre, perquè no l’estic portant últimament i ho necessito.
‘La marquesa’ és del mateix equip de ‘Soy Georgina’, un ‘reality’ que va fer que la seva protagonista, Georgina Rodríguez, aconseguís moltes crítiques a les xarxes. ¿Li preocupa el que es digui de la seva incursió en la telerealitat o està curada d’espants?
No sé exactament quines són les critiques que ha tingut ‘Soy Georgina’. Jo el que sé és que va ser un autèntic èxit i la productora ja n’està gravant més episodis. Jo el vaig veure i he de dir que la part social que fa Georgina amb la fundació Pequeño Deseo em va semblar fantàstica. Jo crec que al final, quan t’exposes tant, sempre et poden sortir crítiques. M’imagino que a mi també em plouran crítiques.
¿I li preocupa?
Em preocupa justet, és una cosa que tinc assumida. No és que faci ostentació d’això, però dins de les xarxes no tinc gaires ‘haters’. I els que són voraços els intento bloquejar, sobretot perquè no trobo que els missatges d’odi aportin gaire a una comunitat. ¿Si em preocupa? És que no puc viure pendent d’això. A més, m’agafarà en un moment molt bo, perquè el 4 d’agost estaré de vacances.
Notícies relacionades¿Com suporta la sobreexposició mediàtica a què ha estat abocada des de petita? ¿Amb teràpia?
Sí, a mi la teràpia m’encanta. És una de les grans ajudes que existeixen. I és totalment compatible amb la fe, hi ha grans terapeutes catòlics. El ‘coaching’ és fenomenal, però jo recomano els psicòlegs mèdics. ¡A mi és que els metges m’encanten des de petita! Al final, la vida és molt difícil per a tots i tots tenim els nostres danys, i la teràpia t’ajuda.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia