Televisió
La crítica de Monegal: Dues ministres de la guerra, molta calor i Pancho Vila
Em sembla encertat que Cristina Gallego (‘El intermedio’, La Sexta), disfressada de ministra de la guerra, s’hagi reunit amb Margarita Robles al Ministeri de Defensa. En efecte, en aquests dies preelectorals hi ha tanta guerra que es necessiten dues ministres de l’Exèrcit perquè no n’hi ha prou amb una.
No em refereixo només a la guerra política entre partits, em refereixo sobretot a la guerra que es munta als platós, molts d’aquests instituïts en trinxeres al servei de la seva bandereta més afí. Les dues ministres Margarita conversaven amigablement davant la fotografia de Felip VI, i deien: «Aquesta és la casa de tots els espanyols, i som aquí per defensar-los». Hi estem d’acord. Des del punt de vista televisiu l’audiència necessitem defensa de seguida. Poses la tele i el veritable i el fals ja no es distingeixen. Aquesta tarda, a ‘Todo es mentira’ (Cuatro) el portaveu del grup basc Aitor Esteban li explicava a Risto Mejide com de difícils, i fins i tot bel·licosos, són els pactes entre partits. Advertia que hi ha partits més disciplinats, i altres que en el seu interior tenen faccions més ferotges i díscoles. Deia: «El PP és com l’Exèrcit Federal Mexicà, tots obeeixen a toc de corneta. El PSOE és com l’Exèrcit Revolucionari de Pancho Vila».
Notícies relacionadesTremend apunt historicista. En efecte, quan el dictador Victoriano Huerta tocava el trompetí, tot l’Exèrcit Federal Mexicà obeïa, per por més que per devoció o disciplina. En canvi, al revolucionari Pancho Villa fins i tot les amants se li resistien. Explica la seva biografia que es va enamorar d’una vedet d’origen espanyol, de Vinaròs en concret, María Conesa, la ‘gateta blanca’ de nom artístic, que li va dir: «General, una puça com jo no dorm al seu farcell». I Pancho Villa es va quedar amb dos pams de nas.
¡Ah! Aquestes referències bèl·liques d’Aitor Esteban van impressionar molt Risto, que va acabar preguntant-li: «¿Vostè creu que la calor beneficia la dreta?». Home, una calor sufocant durant una jornada electoral pot tenir conseqüències tremebundes. El 26 d’agost de 1990 es va produir la massacre de Puerto Hurraco, i la cèlebre periodista de successos Margarita Landi va sentenciar: «Ha sigut pel cop de calor. La calor desperta instints assassins». O sigui, que més que mai necessitem la defensa de les dues ministres Margarita.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Urbanisme La nova ronda de Sant Antoni provoca embussos d’autobusos
- NENS TUTELATS El Govern va adjudicar cent milions a dit en centres de menors del 2016 al 2020
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Cada cop més menors incompleixen el règim de visita després d’un divorci
- Flick no es veu estant deu anys al Barça com Guardiola al City
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ERC busca la via per recuperar militants
- El testimoni d’Aldama deixa al TS l’opció d’investigar el Govern
- Sánchez es querella contra Aldama per "dret a l’honor"
- Vendre’s per 1,5 milions