Les cinc clatellades de Jorge Javier Vázquez a ‘Cuentos chinos’

MEDIASET

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vestit rigorosament de negre (molts internautes ho van comparar amb Kim Jong-un), nerviós «com no feia des de fa anys a la televisió» i «sense ànim revengista». Així va debutar aquest dilluns Jorge Javier Vázquez al capdavant del seu nou programa de Telecinco, ‘Cuentos chinos’, 117 després de la seva última aparició televisiva i després d’una baixa mèdica quan una pujada de tensió el va obligar a parar. L’última cosa la va confessar ell mateix en el seu monòleg inicial, tot i que després es veiés que la bandera de pau no onejaria tota la nit, ja que sí que va anar llançant algunes clatellades. Aquestes cinc van ser les que va disparar amb més força:

Companys

Tot just començar la secció de Susi Caramelo, Jorge Javier ja va llançar la primera pulla: «Si jo fos la gent que ha treballat aquest estiu a la televisió, estaria tement que em fiquessin a la presó per avorrir sobiranament la gent». En el monòleg inicial, en va tenir més: «Demano a la gent que no treballa que no enredi». ¿Un dard directe a algun excompany de ‘Sálvame’ ara a l’atur? El presentador va reconèixer que «a Mediaset hi ha hagut una transició especialment dolorosa» per a ell i que va passar per moments de «ràbia, tristesa i desencant». Però que ara tornava a fer l’únic que sap fer: entretenir.

Ana Rosa Quintana

Anabel Alonso, al capdavant d’una altra de les seccions de ‘Cuentos chinos’, va llançar una pregunta enverinada a Jorge Javier. «Si Ana Rosa et convidés al seu programa, ¿hi aniries?», li va etzibar, al·ludint al nou espai que estrenarà dilluns vinent a Telecinco la fins ara ‘reina dels matins’. «Ana Rosa encara no m’ha convidat al seu programa, però sincerament no em trobo amb forces per tornar al lloc del crim», li va respondre el presentador. Això sí, va assegurar que ell estaria «encantadíssim» que ella anés a ‘Cuentos chinos’.

Mediaset

El nou codi ètic de Mediaset assenyala que els presentadors i col·laboradors dels seus espais d’entreteniment «han d’abstenir-se d’emetre opinions, preferències o comentaris polítics en el si del programa». Una cosa que no era gaire estrany que passés a ‘Sálvame’, on Jorge Javier mai s’havia tallat al parlar d’aquests temes. Així que el seu primer dia a ‘Cuentos chinos’ va fer propòsit d’esmena: «Per una vegada faré cas d’una de les coses que em deia el meu pare: no em ficaré en política». El propòsit li va durar poc, perquè a la secció de Celia Villalobos es va mostrar ben content pel resultat de les eleccions, aprofitant l’ambigüitat que li proporciona el fet que encara no se sap si serà Pedro Sánchez o Alberto Núñez Feijoo qui formi govern. Jorge Javier va aprofitar l’ocasió per dir que ha cursat invitacions a tots dos perquè vagin al seu programa.

Luis Rubiales

Un dels casos que més ha fet parlar en les últimes setmanes, el del polèmic petó de Luis Rubiales a Jenni Hermoso, també va tenir cabuda en la primera nit de ‘Cuentos chinos’. Va ser al comentar la notícia de la dimissió del fins ahir president de la Federació Espanyola de Futbol, que el directiu va anunciar durant una entrevista amb un periodista britànic. «Tan bé que parla l’anglès i no s’assabenta del castellà», va llançar Jorge Javier.

Pablo Motos

El missatge a Pablo Motos, el seu principal competidor, no el va llançar a ‘Cuentos chinos’ sinó a les xarxes, poc abans d’estrenar el programa. Però té substància. «Estimat Pablo. Soc el teu nou veí, el de la vorera del davant. Vinc a conviure amb tu. És que fa tants anys que estàs sol a aquelles hores de la nit que m’he dit: ‘Escolta, Jorge, ves a fer-li una miqueta de companyia’. Perquè Pablo, com va dir Andreu Buenafuente: la gent del nostre ofici, els professionals, no competim, coincidim» va ser l’inici de la seva extensa carta, on també va assenyalar que entendrà quan els convidats prefereixin anar a casa seva i no a la seva, tot i que no per això deixarà de convidar-los.