Monedero i l’amable gallec

A Juan Carlos Monedero l’han purgat de Canal Red, la tele parroquial de Podem. Canal Red va ser la constatació del com la política destrueix la vàlua dels homes. Pablo Iglesias, abans de fundar Podem, tenia a La Tuerka una proposta audaç i valuosa. Era un bon entrevistador i els seus debats exhibien pluralitat i substància. Com a comunicador sempre va ser millor que com a polític. Per això, quan va anunciar que tornava a fer tele, vaig creure que ho faria bé, però de seguida vaig descobrir que la política partidista corca qualsevol talent. Canal Red és tan depriment com qualsevol òrgan de comunicació institucional.
A la seva tele, el mateix que en el seu partit: van començar a rodar caps a mesura que el cap s’anava atrinxerant en posicions ortodoxes. El programet de Monedero (insofrible) se’l van carregar per qüestionar la divisió de l’esquerra, i va passar el mateix amb un xaval que moderava els debats d’El Tablero: Sergio Gregori. Aquest va començar amb Canal Red convençut que podria fer-hi periodisme. Quanta ingenuïtat quan som joves. El tenen picant pedra al fons de l’habitació dels pals de fregar.
En fi, el cas és que Monedero es rescabala i, en el programa de Quequé de La Ser, li van fer la pregunta màgica: ¿quan es va espatllar Podem? Va respondre amb el seu to de sempre, professoral i petulant, i va al·ludir a la llei de ferro de l’oligarquia. ¡Vaja, Juan Carlos, no deixa un de sorprendre’s! Fa vuit anys, quan Podem tenia motius per l’eufòria, un amable gallec et va advertir a la televisió que això mateix, la llei de ferro de l’oligarquia, destruiria Podem.
Notícies relacionadesGros de cos i agut de pensament, el gallec va anomenar Danton i Robespierre davant de Monedero per recordar-li que la revolució sempre devora els seus fills. La reacció del llavors dirigent va ser d’una arrogància insuportable. Es va burlar del seu físic, li va corregir amb pedanteria una relliscada superficial al citar Gramsci i va presumir de quant Podem havia previst vacunes contra la malaltia que devora tots els adamistes. Vuit anys després, Monedero es permet citar les paraules d’aquest amable gallec, però evita referir-s’hi, fingint que la idea és seva.
Ja que no el cita, el cito jo: és Miguel Anxo Bastos, professor de Ciència Política i economista de la branca llibertària. Evitant el seu nom, Monedero demostra que el problema més gran de Podem sempre ha sigut l’arrogància.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»