TU I JO SOM TRES
Els 500 milions que maneja TVE ¿els inverteix o els gasta?
En tot aquest soroll que s’ha muntat amb el fitxatge de Broncano destaca la irritació que en alguns ha provocat l’import dinerari. Els 14 milions a l’any que pagarà TVE pel contracte a Mediapro / El Terrat / Encofrados Encofrasa venen a significar una mica més de 80.000 euros per cada programa. Hi ha qui ho considera intolerable.
És una apreciació subjectiva. No té contrast. No tenen en compte, o no saben, el que destina TVE a la compra de programes. Tres exemples només. Per aquest fracàs anomenat Baila como puedas TVE paga 600.000 euros per programa i aconsegueix un 4,5% de quota de pantalla. Per la nova sèrie que acaba d’estrenar, Operación Barrio Inglés, la factura a pagar són 714.113,65 euros per capítol, i ha aconseguit en el seu debut un 5,8% de quota de pantalla. El remodelat programa de famosos D Corazón costa a TVE 60.898 euros per entrega i es mou al voltant del 6,5% de quota de pantalla.
Notícies relacionadesPodríem seguir fins a esgotar els més de 500 milions que TVE dedica a l’any a programes (500 més van al pagament de la nòmina dels seus 6.550 empleats). De manera que, vistes les dades, no sembla que el contracte de Broncano sigui tan exagerat. Aquí el que és tremend és la falta d’encert, la nul·la efectivitat, de TVE. La seva audiència cau en picat des de fa almenys 10 anys. O sigui, aquesta corporació pública maneja els diners d’una manera que en lloc d’invertir-los sembla que els gasta. Desitjo que Broncano els proporcioni bons resultats. Però no deixa de ser un pedaç en aquesta descosida realitat.
S’especula ara sobre una última genialitat: TVE estaria estudiant retallar el Telediario, i en lloc de 55 minuts deixar-lo en 40 o 44. Circula el rumor que, si ho fa, serà per donar més minuts a Broncano. O potser algú ha arribat a la conclusió que si les Noticias d’Antena 3 els doblen en share i en ràting, i tenen una durada de 30 minuts, la fórmula de l’èxit consisteix a retallar el minutatge. ¡Ah! Provoca tendresa, tanta ingenuïtat. No és el que dura un informatiu l’important, sinó el que s’hi explica, i com s’explica, perquè atrapi. Vagin amb compte. En el pitjor dels casos algú poderós pensarà que davant la poca audiència, i escassa influència, dels Telenoticias, el millor és deixar-los en mode estrambot. "Caló el chapeo, requirió la espada, miró al soslayo, fuese, y no hubo nada".
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia