Revisarem la vostra llicència de tele, ¡maleïts!

Revisarem la vostra llicència de tele, ¡maleïts!

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S’ha despatxat a gust Santiago Abascal aquest cap de setmana a Múrcia. "Més murs i menys moros", ha dit. I als que no pensen així els ha advertit: "Ens trobaran davant, físicament si és necessari". És un discurs amb arpegis de fatxenderia. Però en aquesta columna interessa ressaltar quan ha entrat en el que és televisiu.

Irritat perquè diu que a La Sexta han malparlat "de Vox acusant-nos de violència política. ¡Una hora enmig d’una campanya electoral!", ha afegit: "Això ho fan els d’Atresmedia, que tenen la mà dreta per al PP i la mà esquerra per al PSOE i per al separatisme. Ho fan amb una concessió pública per emetre, i això nosaltres ho revisarem. ¡Veuran com les seves llicències de tele es revisen!". ¡Ah! Analitzem l’amenaça. Quan diu que Atresmedia allarga la mà dreta al PP, se suposa que parla d’Antena 3 TV. I quan diu que la seva mà esquerra és per al PSOE, se suposa que parla de La Sexta.

Notícies relacionades

Home, el maniqueisme ideològic dins d’un mateix imperi és una cosa que es va practicant des d’antic. Posar els ouets en cabassos diferents obeeix a una estratègia de supervivència de cada granja televisiva. És discutible, això sí. Sobretot si es demostra que algun cabàs es dedica a adulterar la realitat i, en lloc d’alimentar, intoxica. L’amenaça d’Abascal de revisar les llicències televisives és una altra cosa. Jo crec que intenta posar-se al dia en aquest discurs sobre el control dels mitjans, que està tan de moda en certs àmbits polítics. Pablo Iglesias, en una sessió al Congrés, el febrer del 2021, va fer una famosa al·locució: "El poder dels mitjans està en mans de bancs, grans empreses i fons voltor. Són braços mediàtics de poders econòmics. És necessari tenir-los sota control". Per la seva banda, Pedro Sánchez, després de les seves cinc jornades de reflexió, va dir a l’entrevista que li van fer al Telediario de La 1 de TVE: "Hi ha pseudomitjans de comunicació que formen part de la màquina del fang. És necessari posar en marxa la regeneració". O sigui, Abascal també ha volgut significar-se en aquesta qüestió i ha agafat empenta.

Quan un polític parla de controlar els mitjans, sol ser perquè sent cantar una cançó política que no li agrada. Creu que la tele és com una subscripció a Spotify. I que pot transformar cada cadena en una llista exclusiva de cançons favorites.

Temes:

PSOE Atresmedia