TVE es venta amb el futbol, però continuarà suant

TVE es venta amb el futbol, però continuarà suant

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Viu ara TVE un juny gloriós. La retransmissió de l’Eurocopa de futbol els està proporcionant unes audiències formidables. Quan juga Espanya abasten xifres astronòmiques: més del 50% de quota de pantalla i puntes superiors als vuit milions de teleespectadors. Amb els altres partits es mouen entre el 25% i el 30% de share.

Dades colossals que ja els han permès sortir del tercer lloc en el rànquing mensual, superar Telecinco i en el dia d’avui estar a només sis dècimes d’Antena 3 TV. És molt possible que aquest juny acabin en un empat tècnic, o gairebé. Des d’alguns àmbits s’ha retret a TVE el que ha pagat per l’emissió dels 51 partits de l’Eurocopa. S’especula que entre 40 i 50 milions d’euros. Vistos els resultats no és una quantitat esbojarrada. L’esbojarrat és haver pagat més de sis milions d’euros, per exemple, pel concurset Baila como puedas, amb el resultat de 4,9% de quota de pantalla. Podríem posar més exemples d’aquest rumb erràtic de TVE amb productes d’entreteniment que han sigut un malbaratament constatat. Això de l’Eurocopa de futbol no es pot atacar pel que ha costat. A més, en el cas d’aquesta competició, a TVE se li permet alguna llicència en el seu reglament de patrocinis, cosa que redunda a poder ingressar una bona facturació publicitària.

Aquí el que hauríem de reflexionar és sobre aquesta eufòria que a TVE li ha sobrevingut amb el futbol que han comprat. Augmenta audiència de manera espectacular, sí, però és simplement la compra puntual d’una competició futbolística. No són ni informatius ni programes creats per nodrir la personalitat de la gran tele pública d’Espanya. Un restaurant no arriba a l’excel·lència per haver comprat un bon pernil en un moment donat. Es distingeix per la seva cuina, pels guisats exclusius del seu xef. Dit d’una altra manera: TVE confon un ventall amb un bon sistema d’aire condicionat.

Notícies relacionades

Rossy de Palma i el seu ventall

L’altra nit a LateXou (La 2 de TVE) va sortir Rossy de Palma ventant-se. Deia amb intel·ligència notable: "Jo soc un continent buit, a l’espera que m’omplin amb personatges per interpretar". Exacte. TVE és un continent que s’ha d’omplir amb ingredients originals que conformin la seva personalitat i la distingeixin de les altres. Quan el ventall de l’Eurocopa passi, i torni a les seves audiències habituals, continuarà suant.

Temes:

Intel Antena 3 TVE