Retrat d’Isabel Díaz Ayuso en clau humana

Retrat d’Isabel Díaz Ayuso en clau humana

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Sol saludar sempre el periodista Guillermo Fesser, quan apareix a la tele, dient amb èmfasi vibrant: "¡Hola, humans!". Aquest sant i senya empàtic i simpàtic l’ha dipositat ara sobre la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, convidant-la al seu programa 100% únicos (Cuatro).

Es tracta d’un espai on una trentena de persones autistes, joves majoritàriament, formulen qüestions a un personatge de notorietat rellevant. Les moltes preguntes que li van fer van transitar entre el carinyo general, i alguna de també picant. Les referències al fill que va perdre a les vuit setmanes de gestació va ser un moment molt emotiu. "Va ser trist perquè al final no vaig poder, però sempre tindré el meu nen, encara que no el vegi", va dir amb delicada tendresa.

Va ser sorprenent l’enfocament d’una pregunta sobre la pandèmia de la covid. Deia així: "Tu vas ser la primera a prendre mesures, ¡abans que el Govern d’Espanya!". Més que una pregunta era una afirmació davant un tema –la gestió de la covid a les residències geriàtriques i hospitals de Madrid– pel qual la senyora Ayuso ha sigut molt contestada. Més picants van ser les curiositats polítiques. "¿Et cau bé Pedro Sánchez? / No especialment [...]. ¿Quan et llançaràs a la presidència del Govern? / No puc. Altres persones treballen en aquest sentit. El president del meu partit, Alberto Núñez Feijóo". Però va afegir: "Jo treballo des de Madrid al servei de tots els espanyols". ¡Ah! És una pinzellada interessant. No només treballa per als madrilenys, sinó per a tots els espanyols de tot Espanya. Deuen haver pres nota d’aquest avís en la cúpula actual del Partit Popular.

Notícies relacionades

Aquest programa que ara ha emès Cuatro es va gravar el desembre del 2023. A mitjans de març del 2024 –aquí ho vaig explicar–, Mediaset va sorprendre llançant a les seves cadenes un avanç publicitari d’aquesta entrevista coral. Va ser estrany. Una campanya publicitària sobre un programa que no s’emetrà fins a tres mesos després, en el món de la tele, és inusual.

Potser Mediaset intentava tirar-li un cable a Ayuso, ressaltant el seu costat més humà, immersa com estava en el fragor del "m’agrada la fruita" i la investigació sobre el seu germà. Aquesta entrevista, emesa ara, va aconseguir el 5,3% de quota de pantalla. És el registre més baix, en share i en ràting, de les quatre edicions emeses d’aquest programa.