‘LA NOCHE TEMÁTICA’

La felicitat en les xarxes

El programa de La 2 reposa avui dos documentals que mostren com afecta a algunes persones la dictadura de les vides perfectes.

La felicitat en les xarxes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El programa La noche temática que s’emet avui (00.05 hores), a La 2 de TVE i a la plataforma RTVE reposa dos documentals per abordar el tema de Las redes felices. El primer d’aquests és #Happy: la dictadura de la felicidad en las redes sociales, que explica les històries del Danny, un noi de 14 anys, que, desesperat per aconseguir likes a Facebook, va deixar de menjar, va estar sis mesos sense sortir de casa perquè creia que era tan lleig que espantaria la gent i fins i tot va intentar suïcidar-se. Només quan va deixar d’utilitzar les xarxes socials va poder recuperar-se lentament. També la de la Marie, que tenia tants seguidors que temia decebre’ls, amb la qual cosa buscava ser sempre perfecta. I la de l’Adrea, que pateix al comparar la seva vida amb la dels triomfadors.

Després s’emet ¡Qué fea soy! Mi vida con dismorfia corporal, que parla d’un trastorn que té una de cada 50 persones, que els fa creure que són horriblement lletges, així que són més propenses al suïcidi.