TU i JO SOM TRES

Mestres de la costura a Waterloo

Mestres de la costura a Waterloo

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A questa reunió de l’independentisme diumenge passat a Waterloo va concitar una dispar atenció televisiva. Ni a La Sexta, ni a Tele 5, en els seus informatius de les 20.00 i 21.00 hores, els va interessar gens ni mica. A TVE i Antena 3 TV, sí.

Notícies relacionades

Al Telediario (La 1 de TVE) advertien, no sé si amb fascinació o amb angoixa, que ara com ara "Waterloo és el centre d’operacions de l’independentisme". A les Noticias d’A3 qualificaven la trobada com a "cimera". I especulaven sobre el contingut de la reunió, que resumien en dos temes: elaborar una estratègia davant la frenada del Suprem a l’aplicació de la llei d’amnistia, i també el disseny de la tornada de Puigdemont, que "hauria d’assumir una possible detenció a la frontera". En aquest sentit, ahir al matí hi havia una certa agitació a Al rojo vivo quan es van posar a imaginar què passaria si torna i s’atrinxera al Parlament de Catalunya. ¿Entraria la policia a detenir-lo?, es preguntaven amb una barreja de suspens i incertesa. Però no van arribar a cap conclusió creïble. La veritat és que aquestes vetllades a Waterloo per on millor se segueixen és per TV3, pels seus Telenotícies. Disfrutem més. Allà aquesta trobada l’han anomenat "conclave", que és una expressió molt encertada per aquest punt que comporta de dogma cardenalici. El to de la informació, sent estricte, tenia rampells d’entusiasme i esperança. És un "intent de recosir el bloc independentista", ens deia l’excel·lent corresponsal a Brussel·les, Joan Raventós, desplaçat expressament a Waterloo i situat davant la maison Puigdemont. Aquesta pinzellada, "recosir", va ser molt repetida en tots els Telenotícies. És un vocable oportú, triat del món de la sastreria. I veient com anaven entrant diumenge al taller de Waterloo aquesta selecció de recosidors magnífics, vaig recordar el programa Maestros de la costura de La 1 de TVE.

Dies enrere es van reunir en aquesta maison Puigdemont i Junqueras, que són els grans modistes, tipus Palomo Spain i Lorenzo Caprile de TVE. Ara s’hi ha afegit una selecció d’experts en tall i confecció. Es tracta de fer un vestit a la mesura de Puigdemont, però en què també càpiga Junqueras i si molt convé fins i tot Marta Rovira. Tremend repte cosidor. A l’admirat Lluís Llach (ANC) no faria falta embotir-lo en el vestit. La seva tasca seria muntar la passarel·la per a la desfilada, i la coreografia.

Temes:

ANC TVE