Chábeli i Julio Iglesias Jr., reformes guais per a gent fina

Chábeli i Julio Iglesias Jr., reformes guais per a gent fina

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

TVE aposta ara per Chábeli i Julio Iglesias Jr. Els ha posat un programa que es diu Hermanos a la obra. Resulta que són formidables decoradors d’interiors. Per a gent guai i fina, això sí. O sigui, per a selectes criatures de Miami i Madrid.

Han començat a Miami fent una reforma a la casa dels artistes Yotuel i Beatriz Luengo, en el privilegiat districte de Key Biscayne. Tenint en compte que TVE és una corporació televisiva de servei públic és probable que hagin contractat aquest programa per ensenyar a reformar un domicili als milers de joves que busquen pis, o als avis que són desnonats per algun fons immobiliari voltor.

N’hi ha prou amb trucar a Chábeli i a Julio Jr., i en 15 dies fan meravelles. "Jo decoro i el meu germà fa la feina bruta". O sigui, ella té ficat al seu PC un tutorial de disseny d’interiors en 3D, i el seu germà s’ha comprat un martell de paleta. Amb tots els respectes a la simpàtica parella Yotuel-Beatriz, a mi particularment la reforma de la sala d’estar de casa seva, i del seu vestidor, m’ha interessat poquíssim.

Molt més aprofitables han sigut els comentaris i postures que anava fent Chábeli per Miami. A la xurreria Rosetta Bakery, en el 1.666 de Collins Avenue, admirava les fotos de famosos que pengen de les parets, i el seu germà li va dir: "Mira, Severiano Ballesteros". I ella va contestar: "Sí, gran futbolista". ¡Ah! Aquests cops d’aparent ignorància supina, a la televisió funcionen molt bé. És impossible que Chábeli no sàpiga qui va ser el gran jugador de golf càntabre Seve Ballesteros. Però els guionistes li escriuen aquestes espifiades perquè diverteixen molt al públic.

Notícies relacionades

Un altre moment clau del programa va ser quan Chábeli es va reunir amb una mare i una filla que formen part de les celebrities dels negocis del fashion i del luxe. La filla, Camila, va ensenyar el seu vestidor: "Tinc mil bolsos però aquí només me’n caben 300. Els vaig rotant". La seva mare, Taty, coneguda com a Mami Lover, assentia amb molt orgull. Aquest tipus de criatures, típiques de les ostentoses bombolles milionàries dels cubans miamistes, i també alguns espanyolets, conformen un microclima molt característic. En aquests ambients Chábeli s’incrusta molt bé. No sabem si en pròxims programes també participarà la seva exquisida germanastra Tamara Falcó. No desentonaria. En absolut.