TU I JO SOM TRES

La corona no fa el rei, ¿però, l’orella, el president?

La corona no fa el rei, ¿però, l’orella, el president?

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A llau d’imatges en la tele. Voràgine impactant. Psicodèlia de colors i emocions. A Londres un jove tennista de Múrcia, Carlos Alcaraz, és coronat com a rei de Wimbledon entronitzat per la princesa de Gal·les, Kate Middleton, dama que en el futur potser sigui reina consort d’Anglaterra.

A Berlín, i ara ja a Madrid, un equip de futbol gloriós anomenat la Roja és victorejat com a nou rei del futbol d’Europa. A Butler, una petita localitat de Pensilvània, l’orella dreta d’un candidat a la presidència, Donald Trump, també s’ha tenyit de vermell a causa del tret d’un franctirador apostat en un terrat. ¡Ahh! Ha sigut un cap de setmana trepidant en la tele. El triomf de la selecció espanyola de futbol ha sigut el succés que en la tele ha tingut més esplendor. A TV3 fins i tot li han dedicat un minutatge generós, però fent-li compartir protagonisme informatiu, això sí, amb la final de la Copa Amèrica des de Miami, Stadium Hard Rock, competició a la qual han donat una intensitat informativa similar a l’Eurocopa. ¡Ah! És una equiparació a tenir en compte.

Notícies relacionades

El tret que va vorejar l’orella de Trump, per la seva banda, manté en la tele un caldo d’especulacions. Deien avui a Todo es mentira (Cuatro) que, després de rebre el tret, "la candidatura de Trump s’ha disparat". En un joc de paraules amb missatge subjacent. Mentre tota aquesta voràgine televisiva es produeix, en la plataforma HBO Max continuen oferint-nos cada diumenge un nou capítol de La casa del dragón. Ara mateix el focus se centra sobretot en un noi anomenat Aegon II, al qual li han col·locat amb calçador la corona de rei. Ni se la mereix, ni està capacitat per portar-la amb dignitat ni respecte. És un jove prepotent, cruel amb els més febles, capritxós, amb escassa capacitat neuronal al cervell. No faré cap espòiler, no ho temin. Només ressaltar el moment en el qual pregunta: "Mare, ¿què he de fer?". I la seva mare, l’Alicent, li contesta: "El que esperem que facis: ¡Res!". Exactament. Limita’t a menjar, a dormir, i no molestis. La corona que t’hem col·locat al cap és simplement un barret.

Alcaraz és rei de Wimbledon perquè se l’ha guanyat a pols. La Roja és reina d’Europa pel seu indiscutible mèrit. Però entre els analistes de la tele s’escampa l’angoixa: ¿L’orella de Van Trump el coronarà president?