TU I JO SOM TRES

Aznarito i Felipón exigeixen que els facin una sèrie

Aznarito i Felipón exigeixen que els facin una sèrie
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El rescalfat estiuenc atrau poc. Les cadenes, durant el juliol i l’agost, ens posen vells programes ja emesos, mentre les seves estrelletes ja fa dies que estan de vacances. El intermedio (La Sexta), El hormiguero (A3 TV), Polònia (TV3)... omplen les graelles amb repeticions. Nul interès. Amb tot, vaig veure dimecres una reemissió de les aventures del duet Aznarito i Felipón, a El intermedio, que manté una actualitat molt saborosa.

Els dos expresidents van sortir molt molestos. Es queixaven que a les cadenes de televisió estan fent contínuament sèries sobre personatges famosos, i en canvi ningú està preparant una sèrie sobre ells dos. "Fins i tot a La Veneno li han fet una sèrie, ¡però a nosaltres no!", deien amb dolor. I reclamaven a Los Javis que posessin fil a l’agulla i comencessin immediatament una sèrie "que expliqui les nostres intrigues d’alta política, que projecti l’ombra dels dos grans presidents que ha tingut aquest país, i que som nosaltres", deien amb orgull i vehemència Aznarito i Felipón . Home, jo crec que tenen raó.

Notícies relacionades

Seria una sèrie molt original i entretinguda: una visió de tots dos alhora, un atrinxerat a La Moncloa i l’altre intentant desallotjar-lo tant sí com no. ¡Ah! Les sèries polítiques reflecteixen la lluita pel poder sobre totes les coses. Per a mi una de les millors, sempre els ho dic, és Borgen, però acaben de penjar-ne una altra a Netflix, titulada La vorágine, que retrata la cruenta batalla entre el president de Corea del Sud i la vicepresidenta. El president Park Dong-ho vol netejar la corrupció que impregna el Govern, l’Assemblea Nacional, la Fiscalia... I ho vol fer dràsticament, provocant la implosió des de dins, fins i tot a costa de la seva pròpia immolació. La vicepresidenta Jeon Su-jin s’hi resisteix. Utilitza les arts més perverses. Oculta la veritat amb la mentida, i quan aquesta es descobreix es protegeix fabricant una mentida més grossa. Són 12 capítols densos però enormement actuals i alliçonadors.

"Portem escuts diferents però les nostres armadures estan fetes del mateix ferro", li diu en un moment donat el president. O sigui, som el mateix encara que sembli que estem en partits diferents. ¡Ah! Si Los Javis contractessin aquests guionistes coreans de La vorágine els sortiria una sèrie sobre Aznarito i Felipón per llepar-se’n els dits, i alhora esgarrifar-nos.