LA FOGUERA

La secció femenina

La secció femenina
2
Es llegeix en minuts
Juan Soto Ivars
Juan Soto Ivars

Escriptor i periodista

ver +

Part del feminisme espanyol està escandalitzat amb la Roro, una influencer que grava vídeos en què cuina per al seu nòvio, que es diu Pablo. L’assenyalen com una emanació de la Secció Femenina de Falange: la perfecta mestressa de casa, pudorosa i servicial. La titllen en articles de premsa com a punta de llança d’una perillosa tendència d’origen ianqui, les tradwifes: dones joves que enalteixen els valors conservadors associats a un rol de cuina, criança i cuidar molt el marit treballador.

He fet el cor fort i m’he posat a veure el seu contingut. El primer que em crida l’atenció d’aquests vídeos és, però, la part culinària: la Roro té a la cuina més aparells que el Doctor Maligne al seu quarter general i fa a casa fins i tot al pa ratllat i la mantega. És una sort que al Pablo no li agradi també la cocaïna, ja que això faria que la seva nòvia plantés fulles de coca a Colòmbia, la tractés en laboratoris químics clandestins i la distribuís convertida en narcotraficant. També crida l’atenció el seu aspecte: la Roro és molt guapa i transmet placidesa.

Notícies relacionades

Penso que hi ha alguna cosa en aquest aspecte feliç de la Roro que escandalitza cert sector tant com el gust que té de cuinar per al Pablo. La Federació de Dones Joves publicava un fil a la xarxa X amb la foto de la noia i un munt de fletxes assenyalant els greus pecats del seu aspecte; a saber: "maquillatge impecable", "somriure amable", "enjoiada", "melena perfecta", "ungles perfectes" i "veu pueril i complaent", càrrecs que també es podrien aplicar a Yolanda Díaz o qualsevol altra dona progressista. Un feminisme que assenyala una noia que viu de certa manera i vol imposar a les dones un motllo de conducta hauria de fer saltar les alarmes, però com a mínim fa plantejar algunes preguntes: ¿què és el que molesta tant aquestes feministes joves?; ¿que altres noies puguin seguir l’exemple de la Roro i cuinar per als seus nòvios, o simplement que la Roro no hagi acceptat la influència de la Federació de Dones Joves?

La pressió sobre la dona i la seva conducta va canviant de mans amb el pas del temps. Si ahir et forçaven a ser com la Roro, avui en canvi et forcen a ser tot el contrari. Més pròpia llavors de la Secció Femenina serà, per tant, l’actitud d’aquesta federació que, per cert, ha rebut més d’un milió i mig d’ajudes públiques des del 2020 amb 14 subvencions. Es podrà opinar molt sobre la Roro, però els seus vídeos no li han costat ni un euro al contribuent.