TU I JO SOM TRES

Per pagar el seu divorci entra al circ de la tele

Per pagar el seu divorci entra  al circ de la tele
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

TV3 ens està oferint, per anar passant l’estiuet, una comèdia amb pretensions titulada Vintage. Dic amb pretensions perquè pretén ser el retrat de dos pollastres bastant espellofats ja, dos epítoms urbanites de la generació boomer.

Notícies relacionades

Són el Paco i el Genís, al servei d’uns guions potser inspirats en aquells cops cinematogràfics d’onanisme existencial sobre si mateix que ens clavava Woody Allen als anys 90, però que evidentment ni són Woody Allen ni se li acosten. Els intèrprets protagonistes són bons (Abel Folk, Lluís Villanueva, Carme Pla...), però les situacions que els dibuixen són un rosari de tòpics, buscant de manera molt forçada la vis còmica. Hi ha no obstant algun repunt que serveix per a la reflexió. Per exemple les peripècies del Genís (Lluís Villanueva), un psicòleg que necessita més ell els pacients (per la minuta que els cobra) que els pacients a ell, i a qui resulta que la dona (Carme Pla) li ha posat les banyes amb un búlgar que ha conegut a Tinder, i els ha deixat el compte bancari familiar a temperatura sota zero. Naturalment el psicòleg Genís entra en una despendolada fase de supervivència sota mínims, i decideix divorciar-se immediatament. Però al no poder pagar la paperassa, l’advocat, les taxes, exclama amb desesperació: "¡Som massa pobres per poder divorciar-nos!". I acaba buscant ingressos extra com a col·laborador en un programa de tele. ¡Ahh! El cop per al Genís és tremend. De seguida s’adona que a la tele no estimen un psicòleg, estimen un carnisser. La mecànica d’aquest xou televisiu és semblant a la que ens podem trobar avui dia a qualsevol cadena. Es convida una persona garantint-li que li faran una entrevista molt bonica, i el que l’espera és una sessió d’Hanníbal Lecter.

El Genís fa el paper de psicoanalista destroyer. Ha de dictaminar sempre que el convidat de torn està "afectat de trastorn de personalitat". I això omple de satisfacció el presentador del xou. Del trastorn a la bogeria hi ha un petit pas. I no hi ha res millor per al circ de la tele que anunciar, en exclusiva, que el seu convidat estrella acaba de ser diagnosticat de boig. ¡Ah! Amb aquesta pirueta del Genís, transformat en psicoanalista titellaire a canvi d’una d’un sou vergonyós, els ha sortit un excel·lent retrat del que passa avui en bona mesura a la tele.

Temes:

TV-3 Divorci