RTVE recorda París 1924

La 2 emet aquesta nit ‘Carros de foc’, el mític llargmetratge britànic que gira entorn d’una de les competicions dels Jocs Olímpics

RTVE recorda París 1924
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 2 d’RTVE recorda aquesta nit els Jocs Olímpics de París de 1924 amb l’emissió de la pel·lícula Carros de foc. El programa Días de cine clásico de la cadena pública emetrà a les 22:05 de la nit la mítica pel·lícula britànica estrenada el 1981 i dirigida per Hugh Hudson. La cinta, basada en fets reals, recorda una de les competicions de l’esdeveniment esportiu internacional, que aquest any es torna a celebrar a la capital francesa.

Els actors Ben Cross i Ian Charleson van interpretar Harold Abrahams i Eric Liddell. Per la seva banda, Nigel Havers, Ian Holm, Lindsay Anderson, John Gielgud, Cheryl Campbell i Alice Krige van interpretar alguns papers secundaris. La pel·lícula va rebre la nominació a set premis Oscar i en va guanyar quatre, incloent-hi Millor pel·lícula i Millor guió original, Millor vestuari i Millor banda sonora (del compositor Vangelis). També va guanyar el Globus d’Or a Millor pel·lícula estrangera i va ser reconeguda en els premis BAFTA i el Festival de Cannes.