‘Instagramers’ que venen fum

‘Instagramers’ que venen fum
2
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

O bres l’app d’Instagram i després de la tercera publicació t’apareix, per part d’algú a qui no segueixes, un vídeo publicitari disfressat de consell: "¿Què fas allà, al sofà? Surt de la teva zona de confort, deixa aquesta vida de merda que tens i porta-la al més alt nivell". I segueixen: "Quines poques llums que tens per no emportar-te els 30.000 euros al mes". Tot i que ara ho anomenen 30 K.

I continuen: "Estic convençut que si no tens un Lambo és perquè no vols" (Lambo com a acrònim de la marca Lamborghini, col·locant al mateix calaix els conceptes: lambo, solvència econòmica i felicitat).

"Encara que no tinguis ni una idea de producte, ni tinguis res a vendre, tranquil·lament assegut a casa teva, o allà on vulguis, guanya fàcilment 10.000 euros al mes". La sensació que tens de ser un idiota si no fas el que et diuen et recorre el cos perillosament, amb la qual cosa convé ser fort.

Així que, senyores i senyors, els presento als nous venedors digitals. Mai vaig pensar que per vendre un producte algú m’insultaria, però és la nova moda. Els experts en màrqueting ho anomenen venda agressiva; jo ho anomeno mala educació, o males arts, i posats a ser agressius, ho anomeno ¡de què vas!

En una altra ocasió t’apareixerà un tio d’uns 70 anys que, al veure’l, ja pressents que aquest home més que atlètic està desnodrit... Porta cua, va amb samarreta de tirants i fa gimnàstica al menjador de la seva casa amb l’ajuda d’una cadira. "Fes com jo: si no baixes 10 quilos en un mes, tens mal futur", et diuen. I un pensa: "Enrique, deixa la cadira i menja’t un bon bullit que no arribes a festes".

Tot t’ho ofereixen sota aquesta gran mentida que genera el verb ajudar. No et coneixen de res, i desitgen ajudar-te perquè, segons ells, així són feliços. Servidor ignorava l’aparició d’aquests nous messies del segle XXI que han vingut a ajudar la humanitat... sempre que facis click, clar.

Vocalitzen poc, parlen ràpid i l’ortografia ni la comento. Comproves que la meitat dels seus seguidors són falsos. És igual. Són autèntics miserables que es passen la cultura de l’esforç baix cama i que creuen que el món gira al seu voltant.

Notícies relacionades

Si els envies un privat preguntant alguna qüestió incòmoda, et remeten a la intel·ligència artificial com a solució a tots els teus dubtes.

Com diuen ells: a mi sí que m’explota el cap al comprovar el progressiu auge d’aquesta estultícia.