Els nois de ‘La revuelta’

L’èxit que va aconseguir Broncano a La resistencia no hauria sigut possible sense els seus més estrets col·laboradors: Jorge Ponce, Ricardo Castella, Grison i Sergio Bezos. Per això va posar com a condició a TVE continuar comptant-hi per a La revuelta. Aquests són els fixos, però pel programa van passant molts altres col·laboradors. INÉS ÁLVAREZ

Combo de los colaboradores de La Resistencia; Jorge Ponce, Ricardo Castella, Grison y Sergio Bezos

Combo de los colaboradores de La Resistencia; Jorge Ponce, Ricardo Castella, Grison y Sergio Bezos / EPC

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

JORGE PONCE

Soci i reporter

És un dels socis de Broncano, ja que forma part d’Enconfrados Encofrasa SL, la societat que té el 50% del format (l’altre 50% correspon a El Terrat), a més de reporter, col·laborador i guionista. És llicenciat en Comunicació Audiovisual, amb màster en Imatge i so, però la seva primera experiència va ser com a becari del programa de Telecinco Caiga quien caiga, en el qual elaborava guions per als reporters. La millor escola. D’allà li va sortir la col·laboració a Asuntos propios de Radio Nacional i després Yu no te pierdas nada, d’Europa FM. Però no es va posar davant d’un micro fins al programa A vivir que son dos días, de la cadena SER i d’allà va saltar a la pantalla amb La resistencia, tasca que va compaginar com a col·laborador d’El intermedio fins al 2021 (quan encara el programa no era competència amb Atresmedia per estar a Movistar Plus+). Ha creat el primer true crime d’humor del nostre país, El estafador de famosos, sobre l’home que va estafar durant més de dues dècades figures famoses.

Els nois de ‘La revuelta’ /

RTVE

RICARDO CASTELLA

Soci i músic

És l’altre soci de Broncano i qui s’encarrega de posar a ratlla el caòtic presentador, com a director del programa que és. Tot i que al principi va tirar per les Telecomunicacions, i es va llicenciar, aviat va veure que valia per fer riure, per la qual cosa va intentar entrar a El club de la comedia, tot i que sense èxit. Tanmateix, el van agafar a Paramount Comedy, on li van donar la seva primera oportunitat presentant el programa d’entrevistes Nada que perder. D’aquí va saltar a la televisió generalista: Noche Hache (Cuatro), El sacapuntas i Tal cual lo contamos (Antena 3), Periodistas FC i Sé lo que hicisteis (La Sexta). Allà va conèixer Ángel Martín, amb qui faria la comèdia musical teatral Nunca es tarde. No obstant, el seu èxit més important li va venir a Movistar Plus+, on va exercir de director de LocoMundo. D’aquí va passar a La resistencia. També ha fet algunes actuacions en la interpretació en sèries com Amar es para siempre, Algo que celebrar i Cuerpo de élite i en les pel·lícules Hasta que la boda nos separe, García i García i El hotel de los líos.

Els nois de ‘La revuelta’ /

SERGIO BEZOS

L’animador del públic

Un altre col·laborador fix des de fa dos anys (substituint el polèmic Jaime Caravaca) és Sergio Bezos, animador del públic i encarregat de l’encara més desmarxat prexou (que fa per entretenir els assistents abans d’entrar en antena), així que no és a l’escenari sinó a les butaques. A més, presenta l’espectador que s’asseurà en un bidet en el lateral de l’escenari durant l’emissió. Bezos és llicenciat en Comunicació Audiovisual i ha treballat com a actor, còmic, guionista i col·laborador en diversos projectes en televisió, ràdio i teatre. Va ser guionista de First Dates (Cuatro) mentre feia de Puki a l’obra de teatre Capullo, quiero un hijo tuyo. A més de guionista i col·laborador en televisió, a Dani y Flo (Cuatro) i Gente viva (Playz), i a la ràdio, a Yu, no te pierdas nada, a Europa FM. La següent temporada va passar a ser copresentador junt amb Ana Morgade. Així mateix, el 2023 va fer una gira per Espanya amb Sergio Bezos ha llegado a tu ciudad, espectacle de Stand Up Comedy.

Els nois de ‘La revuelta’ /

VALERIA ROS

Ex de ‘Zapeando’

La humorista, col·laboradora de Zapeando (La Sexta), va arribar a popularitat amb la seva participació com a concursant desastre en l’última edició de Tu cara me suena (Antena 3). Els seus inicis en la comèdia van ser com a monologuista aCentral de cómicos de Comedy Central, després va col·laborar a A vivir, que son dos días, a la cadena SER i va presentar setmanalment el programa radiofònic La lengua moderna i Yu, no te pierdas nada, juntament amb Ana Morgade a Europa FM. A la tele va començar el 2018, col·laborant a LocoMundo, de #0 i va presentar el reality FBoy Island España, a HBO Max, el 2023, i Sexo, famosos y muñecos de trapo, a Atresplayer, el 2024, a més de ser presentadora substituta a Zapeando. Ara, tenint en compte que La revuelta és competidor directe d’Atresmedia, sembla ser que ha hagut d’abandonar els seus projectes amb el grup. En la seva última aparició va rebre crítiques a les xarxes, però un mal dia el té qualsevol, perquè a La resistencia el seu humor havia funcionat.

Els nois de ‘La revuelta’ /

GRISON

El dels tatuatges. Músic

El ja reconegut pel tatuatge de Pablo Motos i Pedro Sánchez que va lluir al pit en l’estrena de La revuelta forma part d’aquest duo musical parlant incrustat en un lateral de l’escenari que venen a ser com els Trancas y Barrancas d’El hormiguero: no paren de comentar i interactuar amb el presentador, tot i que són més apropiats i aporten la banda sonora. Abans d’entrar a la tele, Marcos Martínez, més conegut per Grison, ha sigut de tot: socorrista, va treballar a la xurreria familiar i va fer de comercial d’una firma d’instruments. A més de ser campió mundial de beatbox (imitar instruments amb la boca). Allà el va descobrir Castella el 2018 i se’l va emportar a La resistencia. Entre els seus moments més recordats hi ha quan va fer beatbox amb el DJ Bizarrap, quan va coquetejar amb Carmina Barrios i quan es va presentar amb uns músculs falsos per rebre els germans Casas. A més, és bastant el seu fort això de fer de presentador, cosa que va poder demostrar quan va substituir Broncano.

Els nois de ‘La revuelta’ /

LALA CHUS

Notícies relacionades

La viral a les xarxes

Va entrar de col·laboradora de La resistencia poc abans d’acabar l’etapa a Movistar Plus+, però com que va funcionar Broncano va decidir emportar-se-la a La revuelta. Laura Yustres va estudiar Comunicació Audiovisual i va treballar com a recepcionista en una empresa de construcció. Però el seu fort era la comèdia i va començar a fer monòlegs per a Riot Comedy. Amb la pandèmia es va estrenar com a influencer ’i un vídeo viral la va portar a la fama. El 2021, va començar a col·laborar amb Victoria Martín i Carolina Iglesias en l’exitós pòdcast Estirando el chicle, i després en el programa de ràdio d’Eva Soriano Cuerpos especiales (Europa FM), amb la qual també va treballar a Showriano, de Movistar Plus+. A la tele se la va poder veure a Tu cara me suena (Antena 3) acompanyant Soriano en la seva actuació de Sonia y Selena. També ha participat en la sèrie de Los Javis Veneno i en el curt Treintañera a la deriva, en la comèdia policíaca d’HBO Max Sin novedad. Fan d’OT des de petita ha pogut participar en la Gala no Gala de la gira OT 2023.

Els nois de ‘La revuelta’ /