‘Brunch’ és esmorzar

L legeixo a El País que Barcelona és pastura d’una tendència, el brunch, de la qual vaig començar a sentir-ne parlar fa 20 anys, però que segons la premsa seriosa porta una dècada petant-ho a Barcelona. ¿Una dècada? Ara entenc com és que encara continuen dient que hem d’avançar-nos a les xarxes socials o la intel·ligència artificial. En bona hora. Els periodistes de tendències es dediquen a tractar el passat com un demà.
"La tendència va arribar fa poc més d’una dècada i s’ha consolidat com una opció d’esmorzar tard o dinar aviat que sedueix sobretot estrangers i locals joves", diu la notícia. "Consolidat", diu, com dient que no hi ha rebel·lió possible, que el brunch és el que toca. Noti’s com es recorre a dos grups inidentificables i exòtics, joves i estrangers, per referir-se a fer un entrepà de llonganissa a mig matí com si fos la flor i la nata.
¿Cossos o vaixells? No sé quins són més llargs. Digueu-me, maleïts, què té de nou el brunch si no són el neologisme i el preu. Perquè ja no és que rebategin en anglès coses que en espanyol o català o qualsevol altra llengua eren normals i pròpies de la vida pobra: coliving, coworking, afterwork. És que posar un nom en anglès a les coses barates sembla que és suficient per multiplicar-ne el preu, amb ajuda de la moda. El brunch és, en sermo vulgaris, una oferta caríssima de torrades d’alvocat i te matxa amb coses flotant, que serveix perquè els diletants de 30 anys es treguin la ressaca de droga amb una cosa que sembla sana i simplement és cara. Per dir-ne bruch i menjar-lo en un lloc guapíssim de Gràcia ja et costa tres vegades més que al Rellotge de Laietana.
Notícies relacionadesAquest "dinar primerenc" o "esmorzar tardà" a què es refereixen a la premsa seriosa no és res més que el dinar que paletes espanyols i ramaders extremenys porten posant en pràctica des de l’Alta Edat Mitjana aproximadament. És el punyeter esmorzar del meu avi Juan, a qui mai li ha costat més de dues pessetes prendre el cigaló a La Perla amb una porra o un plat de cacauets. ¿Brunch, fills de puta? ¿Brunch?
El mateix però pagant milionades amb contactless en llocs abominablement cursis. La vida moderna consisteix en això, enganyar el nostre paladar amb sabors antics vestits de colors horteres que ara ressusciten i resulten ser "pop". Els meus collons, pop, tots volem assemblar-nos al pringat de qui tant ens (es) reien a l’escola. Tots som sants.
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses