TELEVISIÓ i MAS

Plors matiners

Plors matiners
1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Crec que els amics de Mañaneros (La 1, TVE) van traspassar ahir algunes línies vermelles i em pregunto si aquesta ha de ser la temàtica constant dels matins de la tele pública: assassinats, accidents, morts...

—Una dona trobada morta en un pis al centre de Madrid. —Explica’ns-ho, Dani Canario.

— Adela, imatges en directe en Mañaneros, 11 del matí i 18 minuts; dos agents de la Policia Nacional estan mirant el contingut que van gravar les càmeres de seguretat... I ho estem veient en directe.

-Dani, estàs amb una persona que té molta informació...

—En efecte, es diu Andrea i està preocupada perquè sabem que la víctima esmorzava aquí, però desconeixes la noia que ha mort, ¿oi?

—Sí.

—Aquest edifici és un conegut bordell. ¿Tu coneixes algunes noies?

—De vista perquè de vegades venen aquí i prenen un cafè.

—¿Has parlat amb alguna d’elles que...?

—No.

—Gràcies per atendre’ns, Andrea.

Més temes a Mañaneros: detingut un home per cremar el cotxe de la seva excunyada, desapareix un noi a Cabopino, un tema relacionat amb Tony Alexander King i reposen imatges que Paco Lobatón va emetre en el mític Quién sabe dónde de 1995. Més temes: judici per matar i decapitar la seva exparella. Un altre més: fa 9 anys que l’Ana va morir atropellada per un conductor ebri...

M’he llegit el codi d’autoregulació de continguts de la mateixa RTVE, i "s’estableix un horari de protecció al menor entre les 6.00 i les 22.00 hores, durant el qual no es podran emetre programes que puguin resultar perjudicials per al desenvolupament físic, mental o moral dels menors".

Notícies relacionades

Déu me’n guard d’aconsellar temes per a la confecció de Mañaneros però ¿és necessari burxar tant en la sang i en la mort? A mi em genera rebuig. Em sembla abusiu, com em va semblar un encert la incorporació de la periodista Adela González al capdavant del programa per substituir Jaime Cantizano. L’Adela és clara, molt ràpida i sap repartir joc entre els seus 200 col·laboradors, comunica molt bé i vocalitza millor. Sort d’ella, que salva el programa amb nota, però els continguts no li fan cap favor.

Calla, que ¿falta algú més per plorar? Doncs sí. ¡¡Acaba d’entrar al plató Lydia Lozano!! I al minut la Lydia comença a plorar.

Temes:

TVE