TELEVISIÓ I MAS
Però... ¿encara més cuina?

Ja tenim un altre concurs culinari. Diumenge es va estrenar la segona edició de Bake off, famosos al horno, un espai on els participants han de demostrar els seus dots en la rebosteria.
He de dir que no porto gens bé aquesta febre de programes amb cuines pel mig. Ahir es va emetre la segona entrega d’aquest Bake off; avui La Sexta emet la segona temporada de Batalla de restaurantes; demà a TV3 el Joc de cartes; la setmana passada va finalitzar l’onzena edició de Masterchef Junior; l’humorista Millán Salcedo ha revelat que va renunciar a una proposta per participar a Masterchef Celebrity... Mentre els miro, sovint degusto uns pistatxos i un caldo en bric que m’he comprat al colmado de sota de casa, que curiosament s’anuncien en aquests programes. I me’ls prenc sense recepta.
Som a dos dies perquè una cadena emeti un concurs d’entrants. O un altre denominat Bocata express, premiant el millor faedor d’entrepans. Ítem més, un altre que es tituli Cambreeeer, on guanyi el millor cambrer del país, que a més aniria molt bé perquè els restauradors es queixen que no hi ha bons cambrers. O Fins i tot a la sopa, un reality en el qual obté la victòria qui faci la millor sopa. ¿Seguim?
Senyores i senyors programadors: tranquil·litzin-se amb tant menjar, tant nominat, tanta gala setmanal amb eliminats, tant fals drama dels que segueixen en el concurs, que sovint ploren més els que s’hi queden que els que se’n van...
Fa anys vaig visitar un parell de gravacions d’espais d’aquest tipus i vaig notar que l’objectiu prioritari dels concursants era fer l’imbècil al màxim possible, sobreactuar o petar-se de riure davant la càmera davant situacions que no desperten cap somriure.
I a l’haver-hi tant programa similar, cada vegada resulta més difícil sorprendre l’espectador, de manera que no desperten cap curiositat fins a arribar a l’esperpent. A mi m’importa un pebrot l’opinió d’un concursant que es fa anomenar Maestro Joao sobre una gran cuinera com Eva Arguiñano. O una tal Yurena, abans Ámbar, però abans Tamara (decideixi’s ja per la seva marca personal, senyora), que en el minut cinc de programa proclama el seu interès per embolicar-se amb un altre concursant anomenat Mark Vanderloo. Ja n’hi ha prou.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Ajuts socials Ja és oficial: Així pots sol·licitar el nou ajut de 700 euros compatible amb l'Ingrés Mínim Vital
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- BCN detecta un frau amb les entrades gratis al parc Güell dels veïns
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Ficció en català Les apostes de 3Cat de sèries i pel·lícules per al 2025: d’un ‘thriller’ de David Verdaguer a Mario Casas parlant en català
- Drets socials El Govern reobre l’expedient del veí de Gavà que feia 18 anys que esperava l’ajuda a la dependència
- Governança corporativa Yolanda Díaz inicia la seva reforma per col·locar els sindicats en els consells d’administració de les empreses