El doble ‘check’ de WhatsApp

El doble ‘check’ de WhatsApp
2
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Tot i que a mi m’agrada i utilitzo molt més Telegram que WhatsApp, aquesta última és avui dia la plataforma més utilitzada a la majoria de països del món. Reuneix més de 2.780 milions d’usuaris, i s’envien més de 100.000 milions de missatges al dia entre particulars, als quals últimament s’han d’afegir els canals personals, d’empreses, mitjans de comunicació i institucions vàries que se sumen a la plataforma. A Espanya ens passem una mitjana de 38 minuts al dia enviant i llegint els seus missatges. És un no parar, una animalada i un gran negoci, perquè mentre estàs llegint WhatsApp no ets a cap altre lloc.

A través de WhatsApp enviem missatges escrits, àudios, fotos, vídeos, que hi ha qui pretén utilitzar com a intent de prova en un judici, mostrant alguns vídeos o fent captures de pantalla de converses.

Però anem al gra: avui parlo de desactivar el doble check blau que verifica que has llegit el missatge. És una altra manera de comunicar. Soc perfectament conscient que després de llegir aquest text em guanyaré l’antipatia d’algun amic o, a les xarxes socials, l’insult dels que no coincideixen amb el que jo penso, i que a més no canviaran la seva manera de gestionar la plataforma pel que jo apunti, sinó que reafirmaran la seva manera de gestionar-la.

Jo tinc activat el doble check. Si algú m’envia un missatge, prefereixo que sàpiga si l’he llegit o no, de la mateixa manera que m’agrada saber si l’altra persona l’ha llegit. Que contesti amb més o menys celeritat, això ja és un altre tema. O simplement que contesti, cosa que implica el nombre del rànquing que ocupes en les prioritats d’aquesta persona. És clar que no tenim per què estar lligats a WhatsApp 24/7, perquè la decisió de la persona està per sobre de l’opció que et facilita la plataforma.

Notícies relacionades

I que quedi clar que no és la meva intenció, ni de bon tros, que canviïn de parer els que tenen desactivada l’opció del doble check blau. No és res il·legal i, sobretot, és una opció que facilita la mateixa aplicació. Tan sols dic que no m’agrada, que em sembla una cosa, no diré tramposa, però sí perversa. Perquè en el fons, passades unes hores d’haver enviat el missatge, és evident que la persona l’ha llegit o escoltat.

Gràcies per llegir aquesta columna... sense el doble check blau. I que abans de WhatsApp, sempre ens quedarà la trucada de tota la vida. La millor de totes.