LA FOGUERA
Raque Ogando, la reconciliadora
H i ha una feminista gallega que em cau molt bé. La vaig descobrir en un debat amb el meu amic, el youtuber Sergio UTBH, i ella li va posar les coses tan difícils que després li vaig escriure a ell un correu per dir-li que havien estat genial tots dos. Havia estat genial ella. Tant que, sense dir-l’hi, li vaig enviar ànims al Sergio, perquè és el meu amic. Debats durs entre persones que pensen diferent, però que pensen, són el que ha faltat en la societat esclerotitzada de la batalla cultural. Els bons debats no els guanya un l’altre, tot i que els guanyi un: els guanyem tots.
Aquesta feminista es diu Raque Ogando. La seva mare és o ha sigut caixera d‘un hipermercat i el seu pare, un cabró. Tinc comprovat que un pare cabró i una mare vulnerable gairebé garanteixen una filla d’esquerres i feminista. En una línia sinuosa entre Jessa Crispin i Margaret Atwood, Ogando critica el feminisme identitari per la seva condició infantilitzadora i victimista, i també reivindica una òptica amb la classe davant del gènere, perquè la dona pobra té més problemes i adversaris en comú amb un home pobre que amb una ministra pija, superba i insofrible.
Notícies relacionadesRaque Ogando s’ha fet més coneguda perquè considera que el que s’ha fet amb Errejón és una salvatjada. Parla de la presumpció d’innocència com si fos masclista, perquè, per a desgràcia del feminisme, s’ha entregat aquest concepte als seus més ferotges adversaris, com va aconseguir abans la llibertat d’expressió. Llibertat d’expressió és precisament el que té Raque Ogando: d’esquerres i feminista, diu sense por allò que el feminisme i l’esquerra consideren una heretgia. Per exemple, que els homes d’esquerres estan castrats i això no porta enlloc. Per exemple, que existeixen dones capaces d’aprofitar-se del poder ambiental del feminisme per beneficiar-se amb la publicació, sense cap ordre ni concert, d’infàmies anònimes.
L’altre dia em van oferir anar a 59 segundos per parlar del cas Errejón i, com que no podia, els vaig suggerir que truquessin a una tal Raque Ogando. Em va alegrar veure-la al plató, enfrontada a Cristina Fallarás, i recordant, a qui no hagi perdut els estreps, que una denúncia anònima té més a veure amb l’edat mitjana que amb un futur resplendent. Persones com aquesta ens reconcilien amb velles etiquetes que va acabar menyspreant en vista del que la realitat fa amb les idees. Per exemple, amb l’etiqueta esquerra. Per exemple, amb l’etiqueta feminisme.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Nova delinqüència Cop policial contra lladres que circulen amb patinet elèctric
- Concerts d’aniversari Els Pets: "Qui vegi el got del català mig ple, que ens digui quina medicació pren"
- Crònica rosa Ana Obregón i el dolor com a coartada
- Nova era a la Casa Blanca Parar els peus a Trump, en mans de jutges i diputats
- Apunts polítics de la setmana I Puigdemont no trenca amb Sánchez