TELEVISIÓ I MAS
‘Jo mai mai’...

Ha començat la segona temporada de Jo mai mai, una proposta de ficció del 3Cat amb gairebé un objectiu únic: recuperar a la pantalla un públic jove, de menys de 25 anys, que progressivament ha anat abandonant els mitjans convencionals per les plataformes digitals i amb un consum majoritari a través de la telefonia mòbil. Sens dubte, el repte no resulta gens fàcil.
Jo mai mai és una producció de 3Cat en col·laboració amb Abacus, a qui la corporació pública ha abonat prop de 3 milions d’euros per vuit episodis de 45 minuts de durada cada un, a una mitjana de 360.000 cada capítol.
Per a aquesta segona temporada s’han incorporat quatre cares noves a la sèrie, que s’ubica en una casa de colònies denominada Les guilles, i és allí on es produeix una bona part de la trama, centrada fonamentalment en les relacions tòxiques, el maltractament psicològic i l’abús de poder.
Dec ser molt friqui, perquè a mi m’agrada molt fixar-me en els crèdits finals, per comprovar els responsables de les diferents propostes televisives. Quan es crea una producció basada en una experiència més que contrastada dels seus responsables, és probable que l’obra es doni una patacada; i si és així, molt possiblement les causes siguin externes a la mateixa producció. En aquesta ocasió, Jo mai mai reuneix en la base de la seva pizza una mena de creadors narratius de primer nivell: Marc Roma, Mar Picó i Sergi Pompermayer; aquest últim, amb una experiència televisiva de nivell premium: va signar els guions de Plats bruts, La cosa nostra, Lo Cartanyà, La Riera i La sagrada família, entre altres produccions. I en l’espai que tinc no em caben les mencions a la seva immensa trajectòria com a dramaturg concretada en obres de teatre de prestigi reconegut.
Direcció d’Uri Garcia
Notícies relacionadesSi a aquesta base hi afegim la direcció d’Uri Garcia, que va estar al capdavant del celebrat Crackòvia, Casal rock, Cita bestial o arrencant Joc de cartes, resulta que està tot dit.
S’acaba l’article i és obligatori esmentar qui possiblement l’hauria hagut d’encapçalar: la protagonista de la sèrie, la Mai, interpretada magistralment per la jove actriu andorrana Clàudia Riera, que s’ha doctorat amb Jo mai mai. I és que, quan els condiments són excel·lents, el més normal és que acabi sortint un caldo deliciós.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Nadons de 80 països ja mosseguen fruites i verdures de cautxú creades per dues germanes barcelonines
- El 2030 IMATGES | Així seran les noves estacions de l’L8 de FGC a l’Eixample
- Futbol El Barça no tornarà a l’Spotify Camp Nou per al Gamper i espera poder tornar per començar la Champions
- Literatura llatinoamericana Jaime Bayly retrata les misèries sexuals de Vargas Llosa i García Márquez a ‘Los genios’
- Previsió meteorològica Arriba la borrasca Olivier amb fortes pluges: així afectarà Catalunya
- Contingut en català Neixen els Premis CRIT per reconèixer als creadors de contingut en llengua catalana a l’entorn digital
- Investigació científica L’Hospital del Mar descobreix per què el càncer de pàncrees és tan agressiu
- Guerra comercial El Govern central aprova un tram de 1.000 milions d’avals de l’ICO per a empreses afectades pels aranzels de Trump
- Indemnització rècord El Suprem eleva fins als 3 milions més interessos la indemnització pel dany neurològic causat per negligència mèdica en un part
- Previsió meteorològica Una vintena de comarques, inclosa la de Barcelona, en avís groc per intensitat de pluja