TELEVISIÓ I MAS
Onze anys del ‘Què t’hi jugues’

La primera emissió del Què t’hi jugues de Ràdio Barcelona data de setembre del 2014, i des del 2019 amb el seu horari actual. Més d’una dècada de ràdio amb una direcció bicèfala entre Sique Rodríguez i Lluís Flaquer, coneguts com el Sique i el Flaqui. Per cert, aquest últim és un dels tres millors narradors radiofònics de partits de futbol del país: per vocalització, per riquesa de vocabulari i per ritme.
Algú que reuneixi anys i experiència pot pensar que des dels temps del grandiós Àlex Botines (que en pau descansi), membre fundador d’EL PERIÓDICO, un programa d’esports local no estava tan comprat com el QTJ, amb la merescuda excepció de La gradería als anys 90 sota la batuta de Bernat Soler i Ricky Romero. D’altra banda, hi ha qui pensa –un servidor– que Botines va estar a anys llum de tots els altres. Era una altra societat, una altra ràdio.
Avui dia tenim fins i tot un altre periodisme, extraordinàriament militant i amb gran dosis d’entreteniment, que al seu dia va crear José Ramón de la Morena des de El larguero. I el QTJ és això: com una gran orquestra informativa disfressada de xou.
Sique i Flaqui dirigeixen i Jordi Martí executa. Quan Martí parla es fa el silenci a l’estudi i el respecte a l’antena. A més, els acompanyen Adrià Albets, Santi Ovalle, Bruno Alemany, Xavier Saisó i Adrià Soldevila. A més hi intervenen Albert Bermúdez (en les imitacions), Núria Vilamala (en el digital), Elena de Diego en la producció i Willy Arnal, com a tècnic de so.
El febrer del 2023, el programa va oferir l’exclusiva d’un dels escàndols informatius més sonats dels últims 50 anys. Em refereixo al cas Negreira. Al cap de poc temps tot el periodisme va assegurar que ja ho sabia, però ells van ser els primers. Que un tema sobre el Barça tan incòmode com cert el destapés l’emissora degana que porta el nom de la ciutat els va generar una cicatriu professional a casa, però un gran reconeixement mundial.
No van passar dies fàcils quan llegien i sentien constantment comentaris del tipus: "No us escolto més, no sou del Barça", entre moltes altres coses. Que sàpiguen que des del número 6 del carrer de Casp de Barcelona cada dia, de 12.00 a 14.00 hores, es duu a terme una funció que ara fins i tot es pot veure des de qualsevol part del món. Però al ser un programa de RÀDIO, quedin-se amb l’àudio del Què t’hi jugues, a Ràdio Barcelona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- El 2030 IMATGES | Així seran les noves estacions de l’L8 de FGC a l’Eixample
- Nadons de 80 països ja mosseguen fruites i verdures de cautxú creades per dues germanes barcelonines
- Previsió meteorològica Arriba la borrasca Olivier amb fortes pluges: així afectarà Catalunya
- Sentència inèdita Un jutge de Madrid veu errors en la loteria de Nadal del 2021: números cantats que no van constar en la llista de premis
- Impost sobre la renda Avís d’Hisenda: si cobres més de 32.500 euros, tingues en compte això en la teva declaració
- El Govern ultima la norma contra els "megacentres" de menors migrants
- ERC i els Comuns ja negocien amb Illa un altre suplement de crèdit
- El PSOE acota els atacs a Alegría a una estratègia d’"assetjament" de la dreta
- Montoro afirma que l’única operació Catalunya que coneix és el FLA
- Ábalos rebat al Suprem les tesis de l’UCO sobre les seves propietats