Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui divendres 14 d’abril de 2023: restes d’inestabilitat

Les temperatures pujaran a poc a poc

  • La catastròfica previsió per a l’estiu del 2023: «Abrasador»

  • Mario Picazo fa un avís per a la setmana que ve

  • Mario Picazo insisteix en el temut fenomen que va agafant forma a poc a poc

Temps de Catalunya, avui divendres 14 d’abril de 2023: restes d’inestabilitat

Alfons Puertas / Observatori Fabra / RACAB

1
Es llegeix en minuts

Catalunya no acaba de fer net en la situació meteorològica d’aquest divendres, 14 d’abril. Hi continuarà havent restes d’inestabilitat, especialment al nord. Les temperatures pujaran, tot i que encara no arribaran als registres de dimecres.

La jornada donarà inici, segons les previsions del Meteocat, amb pocs núvols. A mesura que avanci el matí augmentaran els núvols alts i mitjans per l’oest. Al final del dia, la nuvolositat s’anirà retirant.

S’espera alguna precipitació feble durant el matí al vessant nord del Pirineu. Aquests xàfecs podran registrar-se també en altres zones de Catalunya. No es descarta que localment vagin acompanyats d’alguna tempesta.

La cota de neu pujarà dels 800 als 2.000 metres.

Les temperatures pujaran, especialment les màximes, que en algunes zones creixeran de manera destacada. Com hem assenyalat abans, aquest augment tèrmic no serà tan agut com el flaix tèrmic de dijous a la tarda.

Notícies relacionades

El vent continuarà bufant amb força, especialment a l’interior de les comarques occidentals.

Durant el cap de setmana el cel serà variable, i es manté la possibilitat d’alguna precipitació al nord. Les temperatures pujaran, però dilluns tornaran a baixar. Torna la inestabilitat primaveral.